„F. Alonso. Jis vis dar tobulėja. Būna situacijų, kai viskas, atrodo, susiklosto jam palankiai, tačiau iš tiesų jis sunkiai dirba, kad tai pasiektų“, – paklaustas, ką laiko geriausiu dabar, vokiečių leidiniui „Bild am Sonntag“ atsakė M. Schumacheris.

Dukart pasaulio čempionu jau spėjęs tapti tautietis S. Vettelis, vokiečio nuomone, dar turi išmokti ne tik skinti pergales, bet ir pralaimėti.

„Sebastianas yra šaunus vaikinas ir didis lenktynininkas, kuriam dar reikia patirti įvairias situacijas. Tai mokymosi proceso dalis. Norint tapti didžiu laimėtoju, reikia išmokti ir pralaimėti. Žinau, kad niekam nepatinka pralaimėti, ir aš esu jokia išimtis, tačiau tai vystymosi proceso dalis. Tik išmokęs pralaimėti gali tinkamai įvertinti pergales ir jomis mėgautis dar daugiau. Gyvenimas kupinas sėkmių ir nesėkmių, turi tai suprasti“.

M. Schumacheris interviu nepamiršo ir 1998–1999 metais „Formulės-1“ čempionu tapusio Mika Hakkineno – vokietis jį išskyrė kaip varžovą, kuriam iki šiol jaučią pačią didžiausią pagarbą.

„Turėjau kelis, bet iš esmės liko tik vienas. Trasoje ir už jos ribų nieko negerbiau taip, kaip M. Hakkineno“.