„Manome, kad turime pagrindo apeliacijai. Tačiau, be abejo, turime palaukti FIA išvadų, kurios, kiek žinome, turėtų būti paskelbtos penktadienį. Prieš priimdami sprendimą, mes atidžiai jas išnagrinėsime“, - po posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė „McLaren“ ekipos vadovas Martinas Whitmarshas.

Visos kompanijos vadovas Ronas Dennisas kalbėdamas su žurnalistais dar kartą pabrėžė, kad „McLaren“ niekada nepasinaudojo iš „Ferrari“ komandos nutekėjusia konfidencialia informacija.

„Visų svarbiausia, kad mes galėsime lenktyniauti šį savaitgalį, likusį sezoną bei kiekvieną sezoną. Tai reiškia, kad mūsų lenktynininkai gali kovoti dėl asmeninės įskaitos čempiono titulo. Nepaisant to, šiandien dalyvavęs posėdyje, negaliu sutikti su tuo, jog mes nusipelnėme nuobaudos ar tokio reputacijos pažeminimo“.

„Šiandien nagrinėti įrodymai, kuriuos FIA suteikė mūsų lenktynininkai, inžinieriai bei kiti darbuotojai akivaizdžiai pademonstravo, jog mes savo naudai nepanaudojome nė mažiausios dalies nutekėjusios informacijos.

Spaudoje bei ketvirtadienio posėdžio metu buvo aktyviai diskutuojama dėl elektroninių laiškų bei trumpųjų žinučių mūsų lenktynininkams ar iš jų.

Pasaulio autosporto taryba gavo Fernando Alonso, Lewiso Hamiltono ir Pedro de la Rosa parodymus, kategoriškai patvirtinančius, jog „McLaren“ nepanaudojo jokios „Ferrari“ informacijos, ir kad jie neperdavė jokios konfidencialios informacijos komandai.

Visa inžinierių komanda, daugiau nei 140 žmonių, pateikė parodymus FIA patvirtindami, kad jie niekada negavo ir nenaudojo „Ferrari“ informacijos.

Mes niekada neneigėme, kad informacija iš „Ferrari“ buvo asmeniškai disponuojama vieno iš mūsų darbuotojų, laikoma jo namuose. Esminis klausimas – ar šią informaciją panaudojo „McLaren“?

Taip neatsitiko ir iki šiol tai nėra įrodyta“, - užtikrino jis.

R. Dennisas taip pat pakomentavo federacijos sprendimą ištirti „McLaren“ 2008 metų bolidą ir, pastebėjus kitų komandų intelektinės nuosavybės panaudojimo faktą, pritaikyti papildomas sankcijas.

„Dėl 2008-ųjų sezono nekils jokių problemų, nes mes niekada jokiomis aplinkybėmis nesinaudojome kitų komandų intelektine nuosavybe“, - pažymėjo „McLaren“ vadovas.

„Mes turime geriausius lenktynininkus ir geriausią bolidą, ir esame nusiteikę nugalėti pasaulio čempionate“, - ryžtingai pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite .">