Anksčiau komanda pagrindinį rėmėją planavo paskelbti praėjusių metų gruodžio 2 dieną. Vėliau ekipos atstovai pranešė, kad tai ketina padaryti automobilio pristatymo metu. Dabar tapo aišku, kad komanda automobilio pristatymą ir pirmuosius bandymus pradės be pagrindinio rėmėjo logotipų.

„McLaren“ vykdantysis direktorius Jonathanas Neale to nesureikšmina ir teigia, jog ekipos finansinė padėtis yra geresnė nei pernai.

„McLaren“ grupė yra privati kompanija. Taigi, kasmet mes neprivalome pateikti savo pelno ataskaitos“, – pasakojo J. Nealas.

„McLaren“ grupė praeityje pateikė svarbias pelno ataskaitas. Tačiau mes neprivalome to daryti. Mūsų akcininkai – Ronas Dennisas, Mansouras Ojjeh ir Mumtalakatas – negauna dividendų. Jiems svarbus kompanijos pelno augimas“.

„Taigi, nors mes ir nepaskelbsime pagrindinio rėmėjo penktadienį vyksiančio bolido pristatymo metu, galiu pasakyti, jog komandos finansinė padėtis yra itin gera. Turime puikių partnerių – „Mobil 1“, „Santander“, GSK, „Johnnie Walker“, „Hilton“, „Hugo Boss“, „Tag Heuer“ ir SAP – kartu su jais dalinamės savo ambicijomis bei siekiame sėkmės lenktynių trasose“.

Manoma, kad pagrindinio rėmėjo ieškanti „McLaren“ veda derybas su keliomis didelėmis kompanijomis. Tuo pačiu kalbama, jog „Honda“, kuri tieks britų ekipai variklius nuo 2015 m., kitąmet ženkliai papildys komandos biudžetą.