Užuot pats siekęs aukščiausių politinių postų vyriausybėje, L. di Montezemolo palaikys šiuo metu premjero pareigas einantį Mario Monti, kuriam pirštinę bandys mesti į politiką norintis sugrįžti skandalingasis Silvio Berlusconi.

„Nekandidatuosiu dėl vietos. Paliksiu erdvės daugeliui puikių žmonių, palaikiusiems ir dirbusiems („Italia Futura“ – red. past.) asociacijoje pastaraisiais metais. Teisinga, kad jie atliks pagrindinį vaidmenį“, – laikrašiui „La Repubblica“ patvirtino italas.

„Italia Futura“ netrukus taps daug platesniu ir įvairesniu judėjimu, ir aš nebūsiu jo lyderiu. Akivaizdu, kad jis ir toliau liks mano politiniais namais, kaip ir dešimtims tūkstančių „Italia Futura“ narių bei milijonams ją pasirinksiančių rinkėjų“.

„Aš ryžtingai palaikysiu judėjimą prieš ir po rinkimų, tačiau neužimdamas tokių pozicijų, kurios sukeltų abejonių dėl interesų konfliktų“.

L. di Montezemolo „Ferrari“ prezidento pareigas eina nuo 1991 m. 2004–2010 m. italas buvo FIAT valdybos pirmininkas, tačiau pasitraukė iš šio posto po to, kai įkūrė „Italia Futura“.