Suomis penktadienį debiutavo „NASCAR Camping World Truck Series“ Šarlotėje (JAV), kur kvalifikacijoje tarp 37-erių pilotų liko 31-as, o lenktynėse finišavo 15-as iš 36.

„Neturiu jokių didelių planų. Neturiu jokių planų kitiems metams visose serijose, kuriose dalyvauju“, - paklaustas apie ateitį, po debiuto sakė K. Raikkonenas.

„Pažiūrėsiu, kaip viskas klostysis. Ateidamas čia (į NASCAR – red. past.), neturėjau jokių lūkesčių. Tai šiek tiek panašu į mano pradžią ralyje. Čia tai pati istorija. Aišku, tai kitoks sportas ir kitokios lenktynės nei Europoje, tačiau čia jos labai populiarios.“

„Šiais metais planavau lenktyniauti ralyje, todėl šituo (NASCAR – red. past.) užsiimsiu tik turėdamas laiko. Jei man čia visiškai nesiseks, tuomet nebus jokių priežasčių čia sugrįžti, todėl lieka tikėtis, kad važiuosiu geriau negu šiandien“, - kalbėjo suomis.

„Kol kas nieko nežinau. Einame į priekį diena po dienos, žiūrime kaip sekasi. Kas bus ateityje, tas bus.“

K. Raikkonenas neatmetė galimybės sugrįžti į „Formulę-1“ ir ragino nesitikėti greito jo ateities planų patvirtinimo.

„Sustojau (lenktyniauti F-1 – red. past.) dėl daugybės priežasčių“, - dėstė pilotas.

„Visuomet sakiau, kad nežinau, ar tai truks amžinai, ar ne, tačiau aš tikrai nesiilgiu „Formulės-1“. Norėjau išmėginti save kitur, pasitaikė ideali galimybė lenktyniauti ralyje ir mokytis ten. Dabar turiu laiko atvykti čia ir pamėginti NASCAR.“

„Esu patenkintas dabartine situacija, tačiau niekada nesakiau, kad niekada negrįšiu (į F-1 – red. past.). Galbūt niekada negrįšiu, galbūt sugrįšiu – tai paaiškės tik ateityje“, - kalbėjo lenktynininkas.

„Kaip jau sakiau, neturiu jokių planų kitiems metams. Tiesą sakant, neturėjau jokių planų šiems metams iki pat sausio, todėl tai, ką veiksiu, gali paaiškėti gana vėlai.“

K. Raikkonenas, pranešama, jau kitą savaitgalį gali palypėti laipteliu aukščiau ir išmėginti savo jėgas antrąja NASCAR lyga vadinamos „Nationwide Series“ lenktynėse.

Birželį suomis sugrįš į Europą ir lenktyniaus Pasaulio ralio čempionato etape Graikijoje.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.