Nors sportininkas, padedamas savo sirgalių, surinko nemažai pinigų, jam taip ir nepavyko šiemet gauti vietos vienoje iš F-1 komandų. Už borto likęs japonas dabar lenktyniauja Pasaulio ištvermės lenktynių čempionate (WEC), kur vairuoja „Ferrari“ automobilį.

K. Kobayashi teigimu, jis neprarado vilties ateityje sugrįžti į didįjį sportą. Japonas taip pat neslepia nusivylimo, jog „Formulėje-1“ komandos sportininkus renkasi ne pagal jų sugebėjimus, o turimų pinigų ir rėmėjų kiekį.

„Dabar daugelis komandų renkasi pilotus pagal tai, kiek jie gali pritraukti rėmėjų“, – pasakojo K. Kobayashi.

„Tikiuosi, jog tai pasikeis. Kadangi noriu sugrįžti kaip įmanoma greičiau ir darau viską, kad tai nutiktų“.

„Dabar man belieka atiduoti visą save GT lenktynėse. Taip pat turiu būti pasiruošęs įvairiems komandos renginiams arba darbui simuliatoriuje siekiant pagerinti automobilį“.

Praėjusį savaitgalį japonas dalyvavo Maskvoje vykusiame renginyje, kurio metu atliko demonstracinį važiavimą su F-1 „Ferrari“ automobiliu. Japono pasirodymas susiklostė nesėkmingai. Sportininkas nesuvaldė automobilio ir trenkėsi į saugos barjerus.

„Trasa buvo labai slydi. Toje vietoje buvo pažymėta duobė. Štai kodėl aš trenkiausi į saugos barjerus. Gėda. Tačiau aš džiaugiuosi, jog po kurio laiko komanda vėl mane išleido į trasą“.