Spalio 5-ą dieną J. Bianchi automobilis rėžėsi į kraną, kuris septintajame trasos posūkyje bandė pašalinti vokiečio Adriano Sutilo („Sauber“) automobilį.

Antradienį „Gazetta dello Sport“ išplatino interviu su J. Bianchi tėvu Philippe, kuris pažymėjo, kad jo sūnaus būklė išlieka kritinė.

„Kiekvieną kartą suskambus telefonui bijau, kad mums praneš apie Juleso mirtį, tačiau žinau, kad jis nepasiduos kovoje dėl savo gyvybės. Šnekuosi su Julesu, raginu jį toliau kovoti ir tikiu, kad jis mane girdi. Ligoninės gydytojai mums sakė, kad po tokių avarijų niekas nėra likęs gyvas ir tai, kad Julesas vis dar kovoja dėl savo gyvybės, jau yra stebuklas“, - kalbėjo P. Bianchi.

J. Bianchi tėvas prisiminė ir legendinio „Formulės 1“ lenktynininko Michaelio Schumacherio incidentą slidinėjimo trasoje: „Buvau labai nuliūdęs, sužinojęs apie Michaelio nelaimę. Vis galvodavau, kodėl pateikiama tiek mažai žinių apie jo būklę, bet dabar visa tai puikiai suprantu. Visi klausinėja apie Julesą, bet aš nieko naujo negaliu pasakyti. Jo būklė kritinė, bet stabili.“

„Vieną dieną Julesas jaučiasi geriau, kitą prasčiau. Traumos po tokių avarijų būna labai sudėtingos, bet gydytojai mums kol kas neprognozuoja, kaip pasikeistų Juleso gyvenimas. Michaeliui prireikė kelių mėnesių pabusti iš komos būsenos, tikiuosi, kad tai pavyks ir Julesui.

Skaudu, kad vienas incidentas taip skaudžiai paveikė šeimos gyvenimą. Ką mes čia veikiame? Gyvename tarsi košmare, esame toli nuo namų. Tikimės, kad Juleso būklė pagerės ir galėsime jį perkelti į Tokijo ligoninę, bet niekas negali pasakyti, kada tai nutiks. Neturime jokių garantijų, tik viltį“, - baigė P. Bianchi.

25-erių metų J. Bianchi „Formulėje 1“ karjerą pradėjo 2011 m., kai dirbo „Ferrari“ komandos pilotu-bandytoju. 2012 m. tas pačias pareigas jis atliko „Force India“ komandoje, o pernai pradėjo lenktyniauti „Marussia“ gretose.

Šiemet J. Bianchi Monake iškovojo pirmuosius taškus „Formulės 1“ lenktynininko karjeroje, kai užėmė 9-ą vietą.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!