Per pastaruosius keletą metų „Formulė-1“ buvo kritikuojama ne vien tik dėl tylesnių variklių, bet ir dėl patrauklia išvaizda neišsiskyrusių automobilių. Daugelis sporto sirgalių iki šiol prisimena automobilius su bjauriomis nosimis.

„Ferrari“ specialistas J. Allisonas, kuris jau matė 2017 metų automobilio užuominas, patikino, kad pagal naujas taisykles sukurti F-1 automobiliai atrodys tikrai gražiai.

„Komandos visą savo dėmesį skirią funkcionalumui. Jo formos tikrai nėra prioritetas“, – sakė J. Allisonas. - Tačiau didžioji dalis mūsų vis dėlto nori, kad galutinis produktas atrodytų gražiai. Tad norime tokių taisyklių, pagal kurias sukurti automobiliai būtų gražūs. Tokiu atveju net ir sutelkdami visą savo dėmesį funkcionalumui žinome, kad užbaigtas automobilis bus gražus.

Mes jau žengėme žingsnį į priekį ir atsikratėme bjaurių nosių. O remiantis kitų metų taisyklėmis, nauji automobiliai bus ne tik neįtikėtinai greiti, bet ir gražūs. 2017 metų automobilio proporcijos atrodo tikrai patraukliai.

Tie, kurie iš mūsų jau turėjo progą pamatyti naujus automobilius kūrybiniame procese, gali pasakyti, kad jie atrodo tikrai gražiai. Nekantriai laukiu, kada galėsiu juos pamatyti lenktynių trasoje.“