Kaip skelbia komanda, pilotas po lenktynių Indijoje sugrįžo į savo namus Šveicarijoje ir nusprendė Europoje praleisti kiek įmanoma daugiau laiko, taip atidėdamas savo kelionę paskutiniam galimam skrydžiui. Tokiu būdu jis Yas Marina trasoje pasirodė vėliau nei planuoti susitikimai su žurnalistais.

Kitų šaltinių teigimu, K. Raikkonenas į Abu Dabį atvykti vėliau planavo iš anksto, o „Lotus“ tvirtinimai esą suomis pavėlavo ir todėl praleido bendravimą su žiniasklaida tėra viešųjų ryšių triukas, atliktas siekiant suduoti smūgį „Lotus“ po šio sezono paliksiančio suomio įvaizdžiui.

Bet kokiu atveju, tokie įvykiai tik dar labiau skatina kalbas, esą K. Raikkonenas ir komanda gali išsiskirti net nesulaukę paskutinių sezono lenktynių. Suomis vis dar nėra gavęs vėluojančio atlyginimo, o ekipa, panašu, ne tik keiksmais nurodinėja sportininkui lenktynių metu, bet ir imasi juodųjų technologijų.

Tiesa, sportininkas neturėtų būti suinteresuotas viską mesti ir nelenktyniauti, nes tokiu būdu galimai pažeistų galiojančią sutartį ir netektų pretenzijų į negautus milijonus.