„Honda“ variklius po poros metų naudosiančios „McLaren“ ekipos vadovas Martinas Whitmarshas pasidžiaugė japonų sugrįžimu į didįjį sportą.

„McLaren“ ir „Honda“ sieja puikūs prisiminimai – buvome sukūrę puikią partnerystę ir pasiekėme puikių rezultatų“, – sakė birtas. - Kartu sukūrėme ne vieną F-1 istorijoje ilgai išliksiančią akimirką, apie kurias kalbama iki šiol. „McLaren“ ir „Honda“ laukia dar vienas įdomus nuotykis. Tad sveikinu į didįjį sportą sugrįžtančią „Honda“ visų „McLaren“ ekipos narių ir F-1 gerbėjų vardu“.

Britų komandos vadovas įsitikinęs, jog „Honda“ bus puiki partnerė ateityje siekti aukštų rezultatų F-1.

„Praeityje kartu pasiekti rezultatai slėgs visus „McLaren“ ekipos narių pečius. Tai partnerystė, kuri asocijuojasi su sėkime. Praeityje kartu iškovojome 44 pergales ir 8 čempionų titulus. 1988 metais taip pat kartu sukūrėme vieną geriausių bolidų – „McLaren-Honda MP4/4“, su kuriuo Ayrtonas Senna ir Alainas Prostas iškovojo 15 pergalių iš 16 galimų“.

„Honda“ žinoma kaip specialiste kuriant turbokompresorinius variklius. Taigi, ji bus puiki partnerė siekiant aukštų rezultatų ateityje.“

„McLaren“ komandą ir „Honda“ sieja puikūs praeities prisiminimai. 1988-1992 m. „McLaren“ ekipa, kurios garbę tuo metu gynė legendiniai A. Senna ir A. Prostas, iškovojo penkis čempionų titulus iš eilės. Būtent tada į minėtosios komandos automobilius buvo montuojami „Honda“ varikliai.

Japonijos gamintojas pirmą kartą „Formulėje-1“ debiutavo 1964 metais, Vokietijos GP. Pirmą pergale „Honda“ mėgavosi jau 1965-ais, Meksikoje. Dar po trejų metų japonų gamintojas nusprendė pasitraukti iš F-1.

Į didįjį sportą, kaip variklių gamintoja, „Honda“ sugrįžo 1983-iais ir iš jo vėl pasitraukė 1992 metais.

2000 metais japonų gamintojas į F-1 sugrįžo kartu su BAR komanda, kurios valdymą perėmė 2006-ais. Būtent tai metais Jensonas Buttonas ekipai iškovojo pergalę Vengrijos GP.

„Honda“ iš F-1 paskutinį kartą pasitraukė 2008 metų pabaigoje. Tuomet japonų gamintojas komandos valdymą perleido į Rosso Brawno rankas. Brito vadovaujama „Brawn GP“ komanda 2009-ais triumfavo lenktynininkų ir konstruktorių įskaitose.