„Be jokių abejonių, laukia ypatingai svarbūs metai. Ne tik man, bet ir mums visiems „Ferrari“ komandoje“, – kalbėjo F. Massa. - Tai sezonas, kuriame norime pasiekti daugiau. Kalbant apie mane, jis bus ypatingai svarbus, nes tikrai noriu pasirodyti geriau nei praėjusiais metais ir 2010-ais“.

„Noriu būti konkurencingas. Noriu sezono, kuriame sėkmė nebūtų nuo manęs nusisukusi, kaip buvo visą praėjusį sezoną, kai dažnai lenktynėse gaudavau mažiau taškų nei buvau nusipelnęs“, – tvirtino brazilas.

„Esu labai motyvuotas, pilnas ryžto. Save vertinu pozityviai. Žinau, ko siekiu. Be abejo, visada jaučiu spaudimą – tai tiesa. Atstovaudamas tokiai komandai, kaip „Ferrari“, visuomet jausi spaudimą, tačiau geriau jausti spaudimą kovoti dėl čempiono titulo nei nerimauti dėl vietos rikiuotėje“.

„Noriu būti kiek įmanoma konkurencingas, laimėti kiek įmanoma daugiau lenktynių ir kovoti dėl čempiono titulo, kaip daug kartų tai dariau praeityje“.

„Esu tikras, kad galiu kovoti su Fernando Alonso pasiekdamas ne tik tokį patį laiką, bet ir geresnį – taigi, galiu būti greitesnis už jį“, - sakė sportininkas, pažymėdamas, kad tam jam reikia pajėgaus ir gerai su „Pirelli“ padangomis suderinto autombilio.

F. Massa žurnalistams aiškino besistengiantis galvoti apie kovą dėl pergalių ir čempiono titulo, o ne miglotą savo ateitį „Ferrari“ komandoje.

„Galvoju apie čempiono titulą, o tam reikia konkurencingo automobilio nuo pačios sezono pradžios. Jei per pirmąsias penkerias ar šešerias lenktynes nepasieki planuotų rezultatų, vėliau sunku atsigriebti“, - aiškino sportininkas.

„Kalbant apie mane, be abejo, pirma čempionato pusė bus svarbesnė mano ateičiai už antrą. Tačiau tai nieko naujo. Pirmiausiai noriu grįžti prie pergalių lenktynėse – dabar man tai svarbiausia“, - pridūrė jis.

F. Massos sutartis su „Ferrari“ komanda baigiasi šių metų pabaigoje. Ekipos atstovai jau ne kartą neslėpė, kad brazilui nepagerinus savo rezultatų, jis gali būti pakeistas kitu lenktynininku.

F.Alonso: tikra padėtis paaiškės tik balandį

Fernando Alonso
„Ferrari“ pilotas F. Alonso pareiškė prieš artėjantį „Formulės-1“ sezoną esantis nusiteikęs optimistiškai, tačiau kartu pažymėjo, kad tikroji komandų padėtis paaiškės tik balandį.

Ispano nuomone, nei žiemos bandymuose, nei pirmosiose sezono lenktynėse Australijoje ekipų pajėgumas iki galo dar nebus aiškus. Tikslesnis vaizdas, jo teigimu, bus matomas tik po pirmųjų trijų čempionato etapų.

„Mes visi nusiteikę optimistiškai. Visi labai stengiasi, tačiau iki Malaizijos ar Kinijos, antrųjų ar trečiųjų lenktynių, mes nežinosime, kiek geras mūsų bolidas“, kalbėjo sportininkas.

„Žinau, kad bus daug žiemos bandymų ir juos galima laikyti lenktynėmis, tačiau automobilio potencialo nežinosime iki Kinijos etapo“.

„Ferrari“ dirba efektyviau ir veiksmingiau

F. Alonso teigė, kad „Ferrari“ komanda, į ją praėjusiais metais iš „McLaren“ atėjus naujajam technikos direktoriui Patui Fry'ui, dirba efektyviau ir veiksmingiau.

„Kai atėjo Patas, buvo šiek tiek pokyčių, restruktūrizacija, šiokia tokia komandos reorganizacija“, - pasakojo ispanas. - Pastaruosius pora mėnesių komanda dirbo efektyviau ir veiksmingiau. Todėl manau, kad rezultatai, jei tokių bus, bus matomi iš karto. Nemanau, kad mums reikia laiko. Praėjusiais metais turėjome problemų vėjo tunelyje, bėdų su koreliacija. Šiemet, jei pavyko išspręsti vėjo tunelio problemas, turėtų būti ir rezultatų. Jei gerai padirbėsime, galėsime laimėti lenktynių. Jei ne, tuomet to pasiekti negalėsime“.

Nauji darbuotojai – naujos idėjos ir požiūriai

Komentuodamas naujų specialistų antplūdį į „Ferrari“ gretas, F. Alonso vylėsi, kad nauji žmonės atneš naujų idėjų ir sustiprins komandą.

„Visi ateinantys žmonės yra labai laukiami ir turėtų įnešti naujų idėjų, naujo požiūrio į įvairius dalykus“, - sakė lenktynininkas. - Kai Patas atėjo į „Ferrari“, jis bandė pakeisti porą dalykų ir buvo nustebęs tam tikrais „Ferrari“ veiklos aspektais bei skirtumu tarp ankstesnės savo patirties ir „Ferrari“ metodų.“

„Kai suderini visus geriausius dalykus iš savo patirties, gali visiškai išnaudoti tiek savo, tiek komandos potencialą. Manau, kad su Patu buvo kažkas panašaus. Su patirtimi išmoksti pasiekti maksimalų rezultatą, todėl manau, kad komanda patobulėjo visose srityse“.

Geriausiu lenktynininku įvardino R. Kubicą

Žurnalistų paklaustas, ką laiko pavojingiausiu varžovu, F. Alonso prakalbo apie po šiurpios avarijos sveikstantį savo draugą Robertą Kubicą. Ispanas prasitarė su lenku palaikantis nuolatini ryšį.

„Man pats geriausias lenktynininkas yra Robertas Kubica. Norėčiau palinkėti jam visa kas geriausia“, - sakė „Ferrari“ lyderis. - Kalbėjausi su juo. Esu tikras, kad sugrįžęs jis bus geriausias lenktynininkas“.

Pabaigai, F. Alonso pažymėjo, kad pats geriausias komandos draugas jam – dabartinis partneris F. Massa.

„Esu labai patenkintas Felipe“, - pridūrė ispanas.