„Mūsų specialusis pasiuntinys susitiko su už žmogaus teises Bahreine atsakingais asmenimis. Prieš pateikdamas ataskaitą, jis susitiko su daugeliu žmonių“, - pažymėjo funkcionierius.

Lenktynes atšaukti reikalaujančių žmogaus teisių aktyvistų teigimu, FIA sprendimą priėmė vadovaudamasi finansinėmis, o ne moralinėmis vertybėmis. Pažymima, kad organizacija esą konsultavosi tik su oficialiomis Bahreino valdžiai pavaldžiomis institucijomis, net nesigilindama į realią situaciją šalies viduje.

Vis dar laukiama „Formulės-1“ komandų asociacijos (FOTA) pozicijos Bahreino GP lenktynių grąžinimo klausimu. Padėtis, panašu, nėra iš lengviausių – teigiama, kad „Ferrari“ atstovai patys FIA taryboje balsavo už etapo vykimą dar šiemet, o „McLaren“ veiksmai yra suvaržyti, nes 30 proc. jos akcijų valdo pati Bahreino vyriausybė.

Aktyviausiai Bahreino GP etapui, panašu, priešinasi „Red Bull“ komanda bei kai kurie „Formulės-1“ lenktynininkai. Būtent energinių gėrimų gamintojo komandai tarptautinė organizacija „Avaaz“ perdavė 450 tūkst. asmenų pasirašytą peticiją, raginančią ekipas susivienyti ir boikotuoti etapą Artimųjų Rytų šalyje.

Dar viena svarbi problema komandoms – į gruodžio vidurį veikiausiai būsianti perkelta sezono pabaiga. Kai kurios ekipos jau anksčiau pareiškė, kad tokia vėlyva čempionato baigtis yra nepriimtina joms ir jų darbuotojams.