„Ferrari“ vyriausiojo dizainerio pavaduotojas Simone‘as Resta mano, jog komanda privalo siekti geresnių rezultatų kvalifikacinių važiavimu metu. Specialistas priduria, jog aukštos startinės pozicijos pilotams ne tik suteikia geresnius šansus pakovoti dėl pergalės, bet ir tuo pačiu leidžia sutaupyti ilgaamžiškumu nepasižyminčias „Pirelli“ padangas.

„Šiemet lenktynėse demonstruojame gana gerą tempą. Palyginus su 2012 m. mes taip pat sumažinome atsilikimą kvalifikacijoje. Tačiau dar turime prie to padirbėti. Teikiame tam prioritetą“, – kalbėjo „Ferrari“ specialistas.

„Perprasti padangas ir išmokti jas tinkamai panaudoti yra svarbus faktorius. Tinkamai sureguliuoti automobilį kvalifikacijai ar lenktynėms yra kitas faktorius. Tačiau mes turime pasistengti ir pagerinti savo pasirodymus kvalifikacijoje“.

Nors „Ferrari“ ir gali pasigirti šiemet jau iškovojusi pergalę lenktynėse, sezono pradžia italų ekipai susiklostė ne itin sėkmingai. Po avarijos Malaizijoje F. Alonso taip ir nepasiekė varžybų finišo. O Bahreine sportininko viltys pakovoti dėl pergalės sudužo po to, kai lenktynių metu užstrigo DRS sistema.

Kvalifikacijoje šiemet dar nė karto nenugalėjęs F. Alonso lenktynininkų įskaitoje užima ketvirtą vietą ir nuo pirmaujančio Sebastiano Vettelio atsilieka 30 taškų. Ispano komandos draugas Felipe Massa su 30 taškų lenktynininkų įskaitoje žengia šeštas.