„Po įvykių Hockenheime tiek daug žinovų, jaunų ir senų, tiesiog negalėjo susilaikyti neišsakę savo nuomonės. Kai kurie jų greitai nutilo, o kiti ir toliau tuščiažodžiauja“, - taip į N. Laudos kritiką buvo atsakyta oficialioje „Ferrari“ interneto svetainėje.

„Paskutinis skundas atkeliavo iš Austrijos, iš žmogaus, kuris pakabinęs šalmą ant vinies niekuomet nepraleidžia progos dalinti savo nuomonę į kairę ir į dešinę“, - savo skiltyje rašo „Arklių užkalbėtojo“ pseudonimu prisidengęs apžvalgininkas, praeityje sietas su pačiu „Ferrari“ prezidentu Luca di Montezemolo.

„Šį kartą Niki praleido puikią progą neatverti srėbtuvės, nes tuomet, kai jis pats buvo „Scuderia“ lenktynininkams, tariama „Ferrari“ lenktynininkų valdymo politika puikiai jam tiko... Neatsižvelgiant į tai, kur buvo visi jo moraliniai priekaištai, kai pastaraisiais metais buvo daroma tiek daug kitų daugiau ar mažiau akivaizdžių veidmainiškų veiksmų?“ - retoriškai pažymima pranešime.

Primename, kad už nusižengimą Vokietijoje „Ferrari“ komanda gavo 100 tūkst. JAV dolerių baudą, o jos elgesį rugsėjo 8 d. dar svarstys ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Pasaulio autosporto taryba (WMSC).

Už savo elgesiu padarytą žalą „Formulės-1“ įvaizdžiui „Ferrari“ komandai gręsianti bauda svyruoja nuo paprasto įspėjimo iki pašalinimo iš „Formulės-1“ čempionato.

Nors tai mažai tikėtina, FIA WMSC turi ir teisę pakoreguoti jau oficialiais paskelbtus Vokietijos GP lenktynių rezultatus.

Daugiau informacijos ieškokite: www.f-1.lt.