Kaip ir Monzoje, Toskanoje lenktynes teko stabdyti. Šią savaitę – net du kartus. Po didelių avarijų pasitraukti teko beveik pusei rikiuotės – 8 pilotams.

Pergalę galiausiai iškovojo pirmenybių lyderis Lewisas Hamiltonas. Šešiskart pasaulio čempionas už savęs paliko kitą „Mercedes“ pilotą Valtteri Bottą.

Trečią poziciją užėmė pirmą kartą karjeroje ant podiumo užlipęs „Red Bull“ lenktynininkas Alexas Albonas.

Nors finišavo tik 12 lenktynininkų, tai nepadėjo sėkmingiau pasirodyti šeimininkams „Ferrari“ – Charlesas Leclercas užėmė 8-ąją, o Sebastianas Vettelis – 10-ąją poziciją.

Tarp „Ferrari“ atstovų įsiterpė buvęs šios komandos pilotas Kimi Raikkonenas. „Alfa Romeo“ garbę dabar ginantis suomis iškovojo pirmąjį savo tašką šiame sezone.

Jau pirmajame lenktynių rate po susidūrimo iš lenktynių pasitraukė Maxas Verstappenas ir praėjusį etapą laimėjęs Pierre‘as Gasly, o trasoje pasirodė saugos automobilis.

Po kelių ratų, saugos automobiliui vos spėjus pasitraukti, įvyko didelė avarija, kuri pabaigė lenktynes net 4 pilotams, iš kurių labiausiai nukentėjo Carlosas Sainzas.

Į ispano „McLaren“ bolidą dideliu greičiu rėžėsi Antonio Giovinazzi, o avarijos metu C. Sainzas susižeidė riešą. Vis dėlto lenktyninkas patikino, jog blogai nesijaučia.

Ši avarija itin supykdė vos jos išvengusį „Haas“ pilotą Romainą Grosjeaną, kuris apie kolegas piktai atsiliepė bendraudamas su komanda: „Tai buvo sušiktai kvaila, kad ir kas tai padarė. Jie nori mus nužudyti ar ką? Tai yra blogiausias dalykas, kokį esu matęs.“


Dėl šios avarijos lenktynės buvo sustabdytos ir pratęstos po keliolikos minučių. Vis dėlto vėliau raudona vėliava buvo iškelta dar kartą – šiurpiai į apsaugines užtvaras rėžėsi Lance‘as Strollas.

Iki tol trečioje vietoje važiavusiam kanadiečiui plyšo padanga, todėl bolidas pradėjo greitai suktis ir išlėkė iš trasos. Nepaisant stipraus smūgio, lenktynininkas sužeidimų nepatyrė.

Kitas čempionato etapas – Rusijos GP lenktynės. Jos įvyks rugsėjo 27-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)