Nors trečiadienį popiet Vilnių apgaubė debesys ir pradėjo lynoti, D. Coulthardui toks oras nuotaikos nesugadino. „Be abejo, važiavimas „Formulės-1“ bolidu vis tiek įvyks. Lyjant lietui bus dar įspūdingiau važiuoti. Planuoju pasiekti 400 km/val. greitį“, – juokaudamas sakė buvęs lenktynininkas.

DELFI konferencijoje D. Coulthardas dar kartą patvirtino, kad nesiruošia grįžti į „Formulės-1“ lenktynes, kaip tai padarė Michaelis Schumacheris. „Mano karjera „Formulėje-1“ yra baigta. Baigęs lenktyniauti pradėjau komentuoti šias varžybas BBC televizijoje ir supratau, kad gyvenimas nesibaigė. Dabar „Formulę-1“ žiūriu tik kaip gerbėjas“, – be jokios nostalgijos 14 metų trukusiai karjerai sakė škotas, 2001-ųjų sezone užėmęs 2 vietą.

Sulaukęs klausimo ar „Formulėje-1“ galėtų varžytis moterys, D .Coulthardas pasistengė išlikti diplomatiškas. „Nėra jokios priežasties, kad „Formulėje-1“ galėtų važiuoti tik vyrai. Aš manau, kad yra labai greitų ir gabių moterų, galbūt „Formulės-1“ lenktynininko gyvenimas truputėlį gąsdina moteris, nes yra daug varžybų ir t.t.“, – sakė nuo antradienio vakaro mūsų šalyje viešintis D. Coulthardas.

Kalbėdamas apie geriausius lenktynininkus, su kuriais jam teko susidurti „Formulės-1“ trasose, D. Coulthardas sėkmingiausiu pilotu įvardijo M.Schumacherį, taip pat atskleidė, kad jis labai žavėjosi Ayrtonu Senna, o buvusį „McLaren“ komandos draugą Miką Hakinenną apibūdino kaip „individualybę“.

Ko reikia norint tapti „Formulės-1“ lenktynininku? „Norit važiuoti „Formulėje-1“, reikia būti labai disciplinuotam, pareigingam, greitai važiuoti, ir labai svarbu pradėti važinėtis kartingais nuo mažens, pavyzdžiui nuo 8 metų“, – svarbiausius patarimus pateikė daugiausiai taškų (iš viso – 535) „Formulės-1“ istorijoje pelnęs britas.

Problemas su policininkais sprendžia tradiciškai

Lietuviai pastarosiomis dienomis gyvena šalies krepšinio rinktinės pergalėmis, iškovotomis pasaulio čempionate Turkijoje, tačiau D. Coulthardas prisipažino, kad krepšinis jo nedomina, o mėgstamiausių sporto šakų sąraše figūruoja futbolas, kriketas ir gimnastika.

Legendinis „Formulės-1“ lenktynininkas nebandė išsisukinėti paklaustas apie santykius su policijos pareigūnais. „Aš buvau sustabdytas policijos daug kartų, dažniausiai už viršytą greitį. Tokiais atvejais kaip ir dauguma žmonių papirkau policininkus“, – atviravo buvęs sportininkas.

Aštriu liežuviu garsėjantis škotas prisipažino esantis lengvai išprotėjęs žmogus. „Aš visą laiką toks buvau. O tokie žmonės ir elgiasi kvailokai kartais“, – kalbėjo D. Coulthardas.

DELFI konferencijoje D. Coulthardas atskleidė ir vieną itin įdomų faktą. Jis patvirtino, kad po BBC kanale rodomos TV laidos „Aukščiausia pavara“ (angl. „Top Gear“) lenktynininko Stigo kostiumu slėpėsi Benas Collinsas. Buvęs „Formulės-3“ lenktynininkas ir kaskadininkas, kaip tariamas Stigo personažo kūrėjas, jau ilgiau nei savaitę šmėžuoja užsienio žiniasklaidos puslapiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją