Jis taps pirmu Rusijos pilotu šiose parodomosiose varžybose.

„Formulės-1“ pasaulio atstovai varžysis su kitų autosporto šakų žvaigždėmis. Renginyje dalyvaus ir vienas pasaulio ralio čempionato (WRC) lyderių Sebastienas Ogier, triskart WTCC čempionas Andy Priaulx, aštuoniskart Le Mano lenktynių laimėtojas Tomas Kristensenas ir šių metų DTM pirmenybėse triumfavęs Martinas Tomczykas.

Laimėti Čempionų lenktynes bandys ir jau triskart čia pergalę šventęs Mattiasas Ekstromas, reguliariai dalyvaujantis DTM varžybose. Nušluostyti nosį europiečiams vėl mėgins iš už Atlanto atvyksiantis Travis Pastrana.

Varžybų rikiuotę papildys ir patirties „Formulėje-1“ turintis bei vietos kitų metų sezone siekiantis Romainas Grosjeanas, šiemet įtikinamai laimėjęs GP2 čempionatą.

Čempionų lenktynės vyks gruodžio 3-4 d. Diuserdolfo (Vokietija) ESPRIT arenoje specialiai sukonstruotoje, iš dviejų lygiagrečių trajektorijų sudarytoje trasoje. Renginys bus sudarytas iš dviejų etapų: pirmą dieną vyks Nacijų taurės varžybų, kuriose rungsis iš dviejų tos pačios šalies ar regiono atstovų sudarytos komandos. Antrą dieną bus surengti individualūs važiavimai.