Ant antrojo apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo Lewiso Hamiltono spaudimą atlaikęs „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis.

V. Bottas pasinaudojo S. Vettelio klaida ir starto metu aplenkęs abu „Ferrari“ pilotus iš trečios pozicijos pakilo į pirmą.

Puikiai startavo ir „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas. Olandas aplenkė L. Hamiltoną ir C. Leclercą. Pastarasis antrame posūkyje kovodamas su varžovu neišvengė kontakto su M. Verstappenu. Olandas atsidūrė už trasos ribų, tuo metu C. Leclercas apgadino priekinį bolido sparną.


Trečiame lenktynių rate C. Leclercas atliko sustojimą, kurio metu buvo pakeistas apgadintas sparnas ir padangos. Tuo metu teisėjai, iš pradžių nusprendę, kad po starto įvykusio incidento svarstyti nebuvo būtina, vėliau pakeitė nuomonę ir nutarė išanalizuoti incidentą.

C. Leclercui po kurio laiko pavyko pakilti iki šeštosios pozicijos, tuo tarpu M. Verstappenas pasitraukė iš lenktynių 15-ame lenktynių rate.

S. Vetteliui pasisekė, jog teisėjai jo nenubaudė už klaidą starto metu, tad vokietis galėjo tęsti kovą dėl prizinės vietos.

„Ferrari“ pirmoji iš lyderių pakvietė savo sportininką pirmajam sustojimui. S. Vettelis sustojo pasikeisti padangų 16-ame rate. Dar po vieno rato sustojimą atliko lenktynių lyderis V. Bottas. L. Hamiltonas techninio aptarnavimo zonoje apsilankė 18-ame rate.

Grįžęs į trasą, V. Bottas didino persvarą prieš varžovus. Vėliausiai sustojimą atlikęs L. Hamiltonas nuo suomio atsilikinėjo daugiau nei 20 sek.

Antrųjų sustojimų seriją pirmasis vėl pradėjo S. Vettelis. Į techninio aptarnavimo zoną vokietis pasuko 31-ame rate. V. Bottas stojo 36-ame, o L. Hamiltonas dar po 7 ratų.

Sportininkams grįžus į trasa, V. Botto persvara prieš S. Vettelį siekė 10 sek. Tuo metu su minkštos sudėties padangomis į trasą grįžęs L. Hamiltonas nuo „Ferrari“ piloto atsilikinėjo 5 sek. ir ėmė jį vytis.

Iki finišo likus 5 ratams, britas S. Vettelį buvo pavijęs tiek, jog galėjo naudoti DRS. Vis dėlto sportininkui nepavyko aplenkti varžovo tiesiosios gale.

V. Bottas sėkmingai išsilaikė rikiuotės priekyje ir iškovojo pergalę. Atlaikęs L. Hamiltono spaudimą, S. Vettelis finišo liniją kirto antras. Nuo čempionate pirmaujančio L. Hamiltono, V. Bottas atsilieka 66 taškais. Per likusias sezono lenktynes sportininkai dar galės iškovoti 104 taškus.

Konstruktorių įskaitoje „Mercedes“ komanda jau surinko 571 tašką bei užsitikrino šeštąjį čempionės titulą iš eilės. Artimiausi persekiotojai „Ferrari“ turi 409 taškus.

Starto metu dvi pozicijas „McLaren“ pilotams praradęs Alexas Albonas sugebėjo finišuoti ketvirtoje vietoje. Tai geriausias „Red Bull“ lenktynininko rezultatas šiemet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)