Tiesa, „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas įveikė greičiausią kvalifikacijos ratą.

Geriausias M. Verstappeno rezultatas – 1 min. 29,179 sek.

Tai tik 0,0013 sek. lėčiau už greičiausią Leclerco įveiktą ratą – 1 min. 29,165 sek. antrajame kvalifikacijos etape. Tačiau „Ferrari“ atstovas nesugebėjo to pakartoti trečiajame ir lemiamame geriausiųjų dešimtuko rate.

Jame Ch. Leclercas finišavo 0,228 sek. lėčiau už 26-erių Nyderlandų pilotą.

Trečias kvalifikacijoje liko „Mercedes“ lenktynininkas George'as Russellas, kuris nuo M. Verstappeno atsiliko 0,306 sek.

„Ferrari“ lenktynininkas Carlosas Sainzas, kuris kitame sezone vietą komandoje užleis septyniskart pasaulio čempionui Lewisui Hamiltonui, užėmė 4-ą vietą.

Penktadienį iškovota „pole“ pozicija – 33-ia Verstappeno karjeroje.

„Red Bull“ lenktynininkas siekia 4-ą kartą paeiliui iškovoti F-1 čempiono titulą.

Lenktynės Bahreine – šeštadienį 17 val. (Lietuvos laiku).


Rekordinis etapų skaičius. 2024 metų „Formulės 1“ sezonas bus ilgiausias per visą 74 metų pasaulio čempionato istoriją. Nuo kovo iki gruodžio mėnesio bus surengtos 24 lenktynės, kurios vyks 21 skirtingoje šalyje.

Iš viso bus aplankyti 5 žemynai – didžiausias lenktynių skaičius numatomas Europoje (10), Azijoje (7) bei Šiaurės Amerikoje (5), be to, etapai numatyti Lotynų Amerikoje (1) ir Australijoje (1).


Įdomu tai, jog 2024 metų F-1 sezono lenktynių kalendorius buvo kuriamas siekiant grupuoti lenktynių etapus geografiškai, tokiu būdu mažinant kelionių atstumus ir kartu neigiamą F-1 poveikį aplinkai.

Vienas iš pagrindinių pasikeitimų susijęs su sukeistomis Japonijos ir Azerbaidžano „Grand Prix“ datomis – Japonijos GP, istoriškai vykdavęs rugsėjo mėnesį, šiemet įvyks balandį, o Azerbaidžano GP, tradiciškai rengiamas pavasarį, šiemet įvyks rugsėjį.

Pirmosios dvejos sezono lenktynės įvyks ne kaip įprasta sekmadienį, bet šeštadienio vakarą – kovo 2-ąją Bahreine ir kovo 9-ąją Saudo Arabijoje. Dėl kovo 10-ą prasidedančio Ramadano Saudo Arabijos GP buvo paankstintas viena diena į šeštadienio vakarą. Pagal F-1 taisykles, tarp lenktynių turi būti bent savaitės pertrauka, tad paankstinus Saudo Arabijos GP, pirmosios šių metų lenktynės Bahreine taip pat įvyks anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)