Bet ispanų spauda neskuba vystyti šios temos, o atvirkščiai, ieško faktų pateisinti tai, kodėl Fernando turi tęsti bendradarbiavimą su „McLaren“ komanda, nežiūrint į visus iškylančius sunkumus. Laikraštis „Marca“ suformulavo 10 priežasčių, kodėlF. Alonso neturėtų skubėti užbaigti savo karjeros.

1. „McLaren“ nori, kad jis pasiliktų

„McLaren“ ne vieną kartą yra pareiškusi, kad nori pratęsti bendradarbiavimą su F. Alonso ir pasibaigus kontraktui su juo. Tai patvirtino ir naujasis „McLaren“ vykdomasis direktorius Zakas Brownas, kuris pakeitė Roną Dennisą.

„Fernando yra labai motyvuotas, jis yra puikios sportinės formos ir jei norės, jis dar gali lenktyniauti 5 metus, – pareiškė Z. Brownas Melburne. – Aš įtikinėju jį pasilikti ir manau, kad jis sutiks, jei mes jam pateiksime gana konkurencingą mašiną“.

2. F. Alonso beveik neturi kitų variantų

Realiai dukart pasaulio čempionas turi arba minimaliai alernatyvių variantų, arba visai jų neturi. Pereiti į „Mecedes“ ir lenktyniauti vienoje komandoje su Hamiltonu – mažia tikėtinas scenarijus. Be to, negalima atmesti, kad besąlygiškas „Mercedes“ komandos dominavimas F-1 čempionate eina į pabaigą, nes tuo yra suinteresnuoti ir naujieji savinininkai iš „Liberty Media“, kurie nori čempionatu sudominti kur kas daugiau sirgalių. O sugrįžti į „Ferrari“, kur Sebastianas Vettelis jau svajoja apie penktąjį pasaulio čempiono titulą – variantas beveik neįtikėtinas.

3. Jis per daug jaunas, kad užbaigtų karjerą

2017 m. vasarą Fernando sukaks 36 metai, o Michaelis Schumacheris karjerą „Formulėje-1“ užbaigė būdamas 44 metų. 35 metų Felipe Massa, kuris toliau tęsią lenktynes už „Williams“ komandą, rodo labai gerą greitį. Tą patį galima pasakyti apie 37 metų Kimį Raikkoneną. Bet kokiu atveju, F. Alonso dar yra kupinas jėgų ir išskiskiria labai gera fizine forma.

4. Trys metai – ne tiek jau ir daug naujam projektui

Vargu ar buvo galima laukti, kad po trijų metų bendradarbiavimo su „Honda“, „McLaren“ komanda galės kovoti tik dėl vietų toli už pirmąją dešimtuką, tačiau buvo nuvilti ir tie, kas mane, kad pergalės ateis labai greitai – jų optimizmas taip pat neturėjo pamato. „Red Bull“ prireikė 6 metų, kad pakiltų į viršūnę, „Mercedes“ – 5 metų, bet gamyklinei Štutgarto koncerno komandai padėjo Techninio reglamento pasikeitimas ir perėjimas prie hibridinių jėgos agregatų. Beje, jei M.Schumacheris F-1 būtų pasilikęs bent dar vienam sezonui, būdamas 45 metų, jis būtų gavęs mašiną, kuri leistų pakovoti dėl pasaulio čempiono titulo.

5. „McLaren-Honda“ stato būtent už F. Alonso

Kai 2014 metais Fernando išėjo iš „Ferrari“, kad sugrįžtų į „McLaren“,. su kuria išsiskyrė 2007 metais, jis savo išėjimą aiškino taip: „Aš sugrįžtu, kad užbaigčiau tai, ką pradėjau tada“. Ispanas norėtų įrodyti visiems, kad jis buvo teisus ir komanda tiki juo. Bet svarbiausia, jis labai nori vėl pradėti nugalėti lenktynėse., o britų-japonų aljansas vieną kartą tai tikrai padarys.

6. „McLaren“ ir „Honda“ siekia pergalių

Fernando yra ne vienintelis, kuris nori perlaužti susidariusią kritinę situaciją. Tiek Anglijoje tiek ir Japonijoje siekia to, ten yra dedamos maksimalios pastangos, lydymos milžiniškų investicijų ir jie nenusiramins, kol nepasieks tikslo.

7. „Honda“ atsargoje dar turi mažiausiai 4 metus

Po skandalingo Alonso išėjimo iš „McLaren“ 2007 metais, vargu ar jis puoselėjo mintis apie sugrįžimą, bet galiausiai jį įtikino „Honda“ dalyvavimas, dėl ko komanda gavo gamyklinį palaikymą. Beje, japonų koncernas kėlė konkrentų uždavinį: projekte privalo dalyvauti Alonso. Ir „Honda“ ir toliau iš jo labai daug tikisi.

8. „Liberty Media“ nori kuo greitesnio „McLaren“ atgimimo

„Formulėje-1“ neturėtų būti vienos komandos dominavimo, nesvarbu kas tai būtų – „Mercedes“, „Ferrari“ ar „Red Bull“. Naujeiji čempionato šeimininkai nori pasiekti, kad jo dalyvių šansai būtų daugmaž apylygiai, nes būtent tai suteikia lenktynėms didesnį žiūrimumą o kartu ir didina TV reitingus. Ir nors kol kad nukarūnuoti „Mercedes“ šiokius tokius šansus teturi tik „Ferrari“, iš „McLaren“ taip pat yra laukiama pergalių. Galų gale pagal iškovotas Konstruktorių taures ši komanda užima trečią vietą po „Ferrari“ bei „Williams“, o pagal pasaulio čempiono titulus, iškovotus atskirų pilotų – antrą vietą, nusileisdama tik „Ferrari“.

9. F. Alonso patinka naujos mašinos

F. Alonso yra labai svarbu jausti malonumą vairuojant lenktyninę mašiną ir jis jau pasakė, kad jam 2017 m. bolidai patinka labiau nei pirmtakai, nes jie jam primena techniką, su kuria jis važiavo savo karjeros pradžioje.

10. Jis – vienas iš brangiausiai apmokamų pilotų

F. Alonso yra laikomas vienu iš geriausių „Formulės-1“ lenktynininkų ir tai atsispindi jo honoraruose. Ekspertų vertinimu, komanda jam per metus sumoka maždaug 35 mln. eurų, tai ne mažiau nei savo komandose gauna Hamiltonas ar Vettelis, o gal ir daugiau. Vargu ar Fernando gali tikėtis atlyginimo padidinimo, jei pratęs savo kontraktą su „McLaren-Honda“, tačiau svarbu prisiminti, kad kitose lenktynių serijose – WEC ar „Formulėje –E“, kas būtų suinteresuoti ispano paslaugomis, bet kokiu atveju moka kur kas mažiau.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.