„Bandeirantes“ televizijos žurnalistai pasakojo susidūrę su grupe agresyviai nusiteikusių vokiečių ketvirtadienio popietę prie „Gare du Nord“ traukinių stoties, iš kurios galima pasiekti „Stade de France“ stadioną.

„Prie mūsų priėjo maždaug 50 futbolo aistruolių grupė. Jie šaukė mums: negrai, nešdinkitės lauk! Tuomet vienas jų trenkė man per veidą. Jaučiu ne fizinį, o moralinį skausmą. Atrodo, kad visą gyvenimą turėsime atsiprašinėti dėl savo odos spalvos“, – incidentą komentavo operatoriumi dirbantis Fernando de Henrique Oliveira.

Vokietijos žiniasklaidoje pranešimų apie šį įvykį nepasirodė.

Primename, kad ketvirtadienio vakarą Paryžiuje pasaulio čempionė Vokietijos rinktinė nepajėgė įveikti Lenkijos, su kuria išsiskyrė be įvarčių 0:0.

Ketvirtadienį Prancūzijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad nuo čempionato pradžios šalyje sulaikyti 323 futbolo gerbėjai. Kaip didžiausi riaušininkai pasižymėjo Rusijos ir Anglijos aistruoliai, kėlę neramumus tiek miestų erdvėse, tiek stadione.

UEFA jau nubaudė Rusijos futbolo sąjungą (RFS) 150 tūkst. eurų pinigine bauda ir įspėjo, kad pasikartojus šios šalies sirgalių išpuoliams čempionato arenose, nacionalinė komanda bus šalinama iš turnyro.

Euro 2016 vyks iki liepos 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)