Viena didžiausių Euro 2016 staigmenų Vengrijos komanda, kuri jau prieš šį turą buvo užsitikrinusi vietą aštuntfinalyje, net tris kartus pirmavo po Richardo Guzmicso (14 min.) ir dviejų tikslių Balazso Dzsudzsako (47 ir 55 min.) smūgių, tačiau savo žvaigždės Cristiano Ronaldo vedami portugalai visus tris kartus sugebėjo rezultatą išlyginti ir pasiekti juos tenkinusias lygiąsias – 42 min. pasižymėjo Nani, o 50-ąją (kulnu) ir 62 min. (galva) pats C. Ronaldo.

Tokiu būdu vengrai tapo grupės nugalėtojais, antrą vietą užėmė islandai, 2:1 (1:0) įveikę austrus, o trečią – portugalai, kurie aštuntfinalyje susikaus su D grupės nugalėtoja Kroatija.

Per pirmus du turus niekaip savęs nerado Portugalijos rinktinės žvaigždė C. Ronaldo, kuris per du mačus nepelnė nė įvarčio, nors į vartus smūgiavo net 23-is kartus (5-is į vartų plotą, 7-is šalia vartų, 10 jo bandymų buvo blokuoti ir vienas atsitrenkė į virpstą), įskaitant nerealizuotą 11 metrų baudinį.

Tačiau C. Ronaldo trečiadienio vakaras virto rekordiniu. Jis tapo daugiausiai rungtynių (17) sužaidusiu futbolininku Europos čempionatų istorijoje, pelnė du įvarčius ir dar atliko rezultatyvų perdavimą.

Be to, jis – pirmasis žaidėjas istorijoje, pelnęs bent po įvartį keturiuose Europos čempionatuose iš eilės.

Rungtynėms teisėjavo 55-erių metų anglas Martinas Atkinsonas.

Kelialapius į UEFA Euro 2016 Euro 2016 aštuntfinalį, kuris prasidės šeštadienį, jau užsitikrino Prancūzija, Šveicarija, Velsas, Anglija, Slovakija, Vokietija, Lenkija, Šiaurės Airija, Kroatija, Ispanija, Italija, Vengrija, Islandija ir Portugalija, o iš tolesnės kovos eliminuotos Rumunija, Albanija, Rusija, Ukraina, Čekija ir Austrija.

Rungtynės:

Vengrija 3 – 3 Portugalija
14' [1 – 0] Richard Guzmics
42' [1 – 1] Nani
47' [2 – 1] Balazs Dzsudzsak
50' [2 – 2] Cristiano Ronaldo
55' [3 – 2] Balazs Dzsudzsak
62' [3 – 3] Cristiano Ronaldo

Vengrai pirmame ture 2:0 nugalėjo austrus, o antrame išplėšė lygiąsias 1:1 su islandais. Savo ruožtu portugalai sužaidė lygiosiomis 1:1 su Islandija ir 0:0 su Austrija.

Į čempionato aštuntfinalį patenka po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (613)