Pramankštinti raumenis prieš 2018 metų pasaulio čempionatą norėjusi Rusija krito veidu į purvą.

Vienas taškas, du per trejas rungtynes įmušti įvarčiai ir kelionė namo jau po pirmo etapo – toks buvo L. Sluckio auklėtinių pasirodymas Europos čempionate.

Paskutinėje dvikovoje bejėgiškai atrodę artėjančių planetos pirmenybių šeimininkai buvo sutriuškinti valų 0:3.

Regis, toks fiasko visiškai demoralizavo komandą.

52 min. pralaimint 0:2 L. Sluckis ant atsarginių suolo pasodino kapitoną Romaną Širokovą, vietoje jo išleisdamas jauniausią ekipos žaidėją Aleksandrą Goloviną. Ir 20-metis saugas iškart susidūrė su netikėtu rūpesčiu – rasti, kam atiduoti kapitono raištį.

Praeityje kapitono pareigas nuolat eidavęs Vasilijus Berezuckis jau buvo pakeistas, todėl A. Golovinas pirmiausia pasuko prie jo brolio Aleksejaus. Bet gynėjas nuvijo bendraklubį iš Maskvos CSKA šalin.

Sutrikęs A. Golovinas keliolika sekundžių trypčiojo aikštės viduryje, dairydamasis, kur dėti nepatogų siuntinį. Teisėjui Jonasui Erikssonui paraginus paskubėti, jaunuolis galiausiai įbruko raištį kitam patyrusiam gynėjui Sergejui Ignaševičiui.

Tačiau pastarasis taip pat nenorėjo tokios garbės ir perdavė estafetę vartininkui Igoriui Akinfejevui. Kapitonas galiausiai buvo „inauguruotas“, bet po 15 min. jam teko trečią kartą traukti kamuolį iš savo vartų po Garetho Bale'o smūgio.

Keistas epizodas – nuo 06:30

B grupėje rusai liko paskutiniai ketvirti, o tarp aštuonių visus tris turus jau sužaidusių komandų jų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis (-4) yra pats prasčiausias.

Visą atsakomybę dėl nevykusio pasirodymo Prancūzijoje po rungtynių prisiėmė L. Sluckis, paraginęs Rusijos futbolo sąjungą (RFS) ieškoti kito trenerio. RFS vadovas ir sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė neskubėsiantis to daryti.

L. Sluckio sutartis galiojo iki Europos čempionato pabaigos. Vienas gerbiamiausių jaunosios kartos trenerių šalyje 2015 metais pakeitė italą Fabio Capello ir sugebėjo išvesti komandą į finalinį pirmenybių etapą. Bet CSKA klube dirbančio L. Sluckio karjerai tai, regis, į naudą neišėjo.

Leonidas Sluckis

„Visi kritikavo F. Capello ir didžiulį jo atlyginimą. Bet niekas nuo to laiko nepasikeitė. Lygiosios su Anglija pirmame ture buvo stebuklas – iš tiesų rezultatas turėjo būti toks pat, kaip rungtynėse su Velsu. Skaičiau pareiškimus, kad Rusija – blogiausia šio čempionato komanda, ir nenorėjau tuo tikėti. Bet dabar esu įtikintas“, – komentuodamas tautiečių žaidimą, piktinosi buvęs Rusijos rinktinės saugas Aleksandras Mostovojus.

Vis dėlto Rusijoje labiau plakamas ne treneris, o žaidėjai.

Buvęs SSRS rinktinės puolėjas Sergejus Andrejevas savo įpėdinius atakų smaigalyje pavadino žemo lygio futbolininkais ir ironiškai prisiminė gandus apie Londono „Arsenal“ (Anglija) klubo susidomėjimą nacionalinės komandos snaiperiu Aleksandru Kokorinu.

„Nemanau, kad Arsenas Wengeras („Arsenal“ treneris – DELFI) yra toks kvailys, kad pasirinktų A. Kokoriną“, – tėškė S. Andrejevas.

Kliuvo ir gynėjams, ypač – aikštės kraštuose žaidžiantiems Igoriui Smolnikovui ir Dmitrijui Kombarovui.

„Jie žaidė košmariškai. Neturiu žodžių tokiam pasirodymui apibūdinti. Kita vertus, turbūt tiktų ir „katastrofa“, ir „gėda“, – niršo S. Andrejevas.

Tuo metu buvęs Rusijos rinktinės saugas Igoris Semšovas kalbėjo santūriau.

„Futbolo lygis mūsų šalyje kalba pats už save“, – apibendrino veteranas.

Primename, kad Rusija Prancūzijoje vertėsi be tokių traumas patyrusių žaidėjų kaip Alanas Dzagojevas ar Igoris Denisovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)