Tačiau lenkams šis iššūkis neatrodo per sunkus, o vienintelė pergalė išpildytų jų lūkesčius.

„Dabar tereikia pergalės prieš Čekiją ir būsime pasiekę tą tikslą, kurį turėjome išsikėlę prieš čempionatą“, – UEFA svetainė internete cituoja Lenkijos rinktinės gynėjo Lukaszo Piszczeko žodžius.

A grupėje situacija prieš lemiamą trečiąjį turą – sudėtinga, mat visos keturios komandos čia tebekovoja dėl dviejų kelialapių į kitą etapą.

Pirmaujanti Rusijos rinktinė turi 4 taškus, čekai – tris, lenkai – du, o graikai – vieną. Rusijos ir Graikijos futbolininkai jėgas išmėgins kitoje šeštadienio akistatoje.

Čekų ir lenkų susitikime, suprantama, lengvos kovos nesitiki nė viena pusė.

„Jie turi labai patyrusių žaidėjų, tokių kaip Tomašas Rosicky, Petras Čechas ir Michalas Kadlecas, – dėstė L. Piszczekas. – Bus nelengvos rungtynės, bet mes žinome savo galimybes ir suprantame, kad sugebėsime nugalėti, jeigu žaisime taip, kaip žaidėme pirmame kėlinyje su Graikija ir antrame kėlinyje su Rusija.“

R. Lewandowskis atkreipė dėmesį, kad lenkai didelio įkvėpimo semiasi iš aistruolių.

„Tokiose sunkiose rungtynėse jų palaikymas komandą veikia nuostabiai. Kai pavargstame, fanai pradeda dainuoti, ir mes žinome, kad jie su mumis“, – tikino puolėjas.

Kol kas dar nėra aišku, ar vienas iš Čekijos rinktinės lyderių T. Rosicky galės padėti savo komandai šeštadienį. Traumą susitikime su graikais patyręs futbolininkas penktadienį praleido čekų treniruotę, tačiau į ateitį žvelgė optimistiškai.

„Jaučiuosi vis geriau ir geriau, tikiuosi, kad taip bus ir toliau. Viskas priklausys nuo mano savijautos po treniruotės šeštadienį. Kol kas esu nusiteikęs optimistiškai“, – penktadienį kalbėjo saugas.

„Rungtynėse sieksime tik pergalės. Kitaip negali būti. Nuo pat pradžių stengsimės būti maksimaliai aktyvūs, kaip ir per pirmąjį rungtynių su graikais kėlinį“, – žadėjo T. Rosicky.

Nedidelę peties traumą gydosi ir P. Čechas, bet tiek pats vartininkas, tiek Čekijos komandos vyriausiasis treneris Michalas Bilekas žurnalistus tikino, jog šeštadienį jis žais.

Paskutinio grupių etapo turo abejos rungtynės vyks vienu metu. Čekų strategas pažymėjo, kad įdėmiai seks įvykius kitoje aikštėje ir, esant reikalui, pagal juos koreguos savo auklėtinių žaidimą.

„Informacija iš kitos aikštės gali rimtai paveikti mūsų veiksmus, Manau, kad stengsiuosi ją perduoti ir savo auklėtiniams, bent jau mačo pabaigoje“, – sakė M. Bilekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)