Vadinamojoje „mirtininkų“ B grupėje be olandų ir danų taip pat rungiasi pajėgios Vokietijos bei Portugalijos rinktinės, tad Nyderlandų ekipa per likusius du pirmojo etapo mačus praktiškai nebegali barstyti taškų, jeigu nori patekti tarp dviejų komandų, iškopsiančių į ketvirtfinalį.

Šeštadienio susitikime visiškai dominavę olandai savo persvaros paversti įvarčiais taip ir nesugebėjo. Danijos ekipoje varžovų klaida pasinaudojęs 24-ą min. pasižymėjo Michaelis Krohnas-Dehli, kurį danų „Brondby“ klube treniruoja lietuvis Aurelijus Skarbalius.

„Man tai gana ypatingas momentas, nes aštuonerius metus žaidžiau Nyderlanduose, o mano mergina yra olandė, – po susitikimo atskleidė M. Krohnas-Dehli. – Manau, kad visa mano šeima dabar džiūgauja Nyderlanduose.“

Danų puolėjas buvo pripažintas geriausiu susitikimo žaidėju.

„Jau prieš rungtynes sakiau, jog tam, kad nugalėtume tokias komandas, turime žaisti labai gerą komandinį futbolą. Jie turėjo progų, bet jų turėjome ir mes. Svarbiausia, kad tikėjome savo žaidimu“, – tvirtino Danijos rinktinės vyriausiasis treneris Mortenas Olsenas.

Jo oponentas Bertas van Marwijkas pažymėjo, jog abi ekipos žinojo, ko tikėtis.

„Mes tiksliai žinojome, kad jie žais būtent taip, kaip žaidė. Visi tuo galėjo įsitikinti. Jie neturėjo paslapčių, tačiau tai taikytina ir mums…“, – apmaudo neslėpė Nyderlandų strategas.

Antrojo turo rungtynėse birželio 13-ą dieną Danijos rinktinė susitiks su Portugalijos komanda, o Nyderlandų futbolininkai kausis su vokiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)