2018-ųjų planetos pirmenybės vyks Rusijoje, kurioje J. Lowo vadovaujama vokiečių rinktinė turėtų ginti nugalėtojos titulą. Žinoma, jeigu į čempionatą jai pavyks prasibrauti per atrankos turnyrą.

J. Lowas, kuris Vokietijos rinktinės treneriu dirba nuo 2006-ųjų, su savo šalies futbolininkais 2014-aisiais Brazilijoje tapo planetos čempionu, o tai kol kas yra ryškiausias pasiekimas jo karjeroje. 2010-aisiais Pietų Afrikos Respublikoje vykusiose pirmenybėse vokiečiai liko treti, o iškovoti Europos čempionų titulo vadovaujant J. Lowui jiems kol kas nepavyko. Arčiausiai tikslo jie buvo 2008-aisiais, kuomet tik finale turėjo pripažinti Ispanijos pranašumą.

„Mums nebuvo jokių abejonių dėl J. Lowo ateities. Šis treneris yra pats geriausias pasirinkimas, kokį tik šiuo metu turi Vokietija. Kartoju tai dabar, kartojau tai ir prieš Europos čempionatą. Jis turi absoliutų Vokietijos futbolo federacijos ir žaidėjų pasitikėjimą“, – sakė federacijos prezidentas Reinhardas Girndelis.

Pozityviai nusiteikęs buvo ir pats J. Lowas.

„Nors šalis nusivylė dėl pralaimėjimo pusfinalyje, pats rinktinės žaidimas nenuvylė. Komanda buvo pati jauniausia Euro 2016 turnyre ir turi didžiulį potencialą. Esu įsitikinęs, kad ateityje ji suteiks daugybę džiugių emocijų. Noriu dirbti komandoje bent jau iki 2018-ųjų čempionato ir padaryti viską, kad Vokietija vėl būtų stipriausia pasaulyje“, – pažymėjo pats treneris.

Atrankos turnyre į planetos pirmenybes Vokietija varžysis vienoje grupėje su Čekijos, Šiaurės Airijos, Norvegijos, Azerbaidžano ir San Marino rinktinėmis. Pirmąją vietą grupėje užėmusi ekipa gaus tiesioginį kelialapį į pirmenybes, o antroje vietoje likusi ekipa kovos papildomose atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)