O joje savo pranašumą 4:2 įrodė Italijos futbolininkai, eliminavę Anglijos rinktinę ir po 12 metų pertraukos žengę į Europos čempionato pusfinalį.

Nors baudinių serija dažnai vadinama loterija, šįkart Italijos komandos pergalė joje buvo atpildas jos futbolininkams už visas 120 rungtynių minučių. Italai dominavo aikštėje beveik viso susitikimo metu, neišnaudojo galybės progų, o į vartų plotą smūgiavo net 20 kartų (anglai – 4).

Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Cesare Prandelli po rungtynių buvo tikras – jo komanda nusipelnė pergalės.

„Sužaidėme puikias rungtynes, kuriose nusipelnėme pergalės. Puikiai rungtyniavome su stipria komanda, turėjome tiek daug progų pelnyti įvarčius, bet teko palaukti baudinių serijos“, – TV kanalui „Rai Sport“ kalbėjo strategas.

„Pademonstravome kovingumą, sustabdėme anglų kontratakas. Dabar džiaukimės šia pergale, o tada pagalvosime apie pusfinalį su vokiečiais“, – džiūgavo C. Prandelli.

Baudinių loterijoje anglų nesėkmės vardas buvo Ashley. Nors po to, kai Riccardo Montolivo nepataikė į vartus, italų fanų širdys nusirito į kulnus, Ashley Youngas stipriai smūgiavo į skersinį, o Ashley Cole’o spirtą kamuolį sugavo italų vartininkas Gianluigi Buffonas. Po paskutinio tikslaus Alessandro Diamanti šūvio Italijos futbolininkai triumfavo.

„Nesitikėjau, kad viskas bus taip, tačiau visą laiką tikėjau. Tai buvo visiškai pelnyta pergalė. Teisybė triumfavo“, – po rungtynių pareiškė A. Diamanti.

„Tai buvo puikios rungtynės mums nuo pirmos iki paskutinės minutės. Kova, kurios eigą kontroliavome nuo pat pradžių“, – pridūrė italas.

„Tikėjomės tokių rungtynių, nors anglai ir žaidė labai gynybinį futbolą“, – pridūrė italų saugas Daniele De Rossi.

Nepaisant nesėkmės, Anglijos rinktinės kapitonas Stevenas Gerrardas teigė, kad jo komanda turnyrą palieka aukštai iškeltomis galvomis, nors ir neslėpė apmaudo.

„Išvykstame aukštai pakeltomis galvomis, nors tai ir nesumažina mūsų apmaudo. Kalbu už visus žaidėjus, nes jie šiandien atidavė visas jėgas. Tikėjausi, kad šįkart sėkmė mums šyptels, bet taip neįvyko“, – po rungtynių kalbėjo saugas.

Jam pritarė ir Anglijos rinktinės strategas Roy’us Hodgsonas.

„Žaidėjai tikrai sunkiai kovojo. Fanams tai patiko, jie buvo puikūs viso turnyro metu, dar nesu matęs tokio palaikymo“, – sakė treneris.

„Kas dėl baudinių, vyliausi, kad šiame turnyre galime pagaliau juos laimėti, bet nepadėjo net treniruotės. Visi penki baudiniams pasirinkti žaidėjai yra labai geri. Per treniruotes tiek A. Cole’as, tiek A. Youngas muša juos be problemų. Tačiau per treniruotes negali imituoti pavargusių kojų, negali imituoti spaudimo, negali imituoti nervinės įtampos. Italai su tuo susitaikė geriau, jau vien Andrea Pirlo baudinys tai puikiai atspindi“, – dėstė R. Hodgsonas.

„Baudinių serijoje pirmaudamas tikiesi išsaugoti persvarą iki galo. Bet reikia nulenkti galvas ir prieš varžovus. Šiandien jie buvo puikūs ir susilaukė sėkmės šypsnio. Vaikinų palaikymas buvo puikus. Vėl gi, tai smūgis, kurį atlaikyti sunku“, – tikrąsias emocijas atskleidė S. Gerrardas.

Pusfinalyje Italija birželio 28-ą dieną Varšuvos nacionaliniame stadione susitiks su Vokietijos futbolininkais. Diena anksčiau Donecke rungsis Ispanijos ir Portugalijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)