Vienintelį rungtynių įvartį įmušė gynėjas Gerardas Pique. Ispanas kamuolį į vartus galva taikliai paleido 87-ąją minutę.

Po rungtynių Ispanijos rinktinės treneris V. del Bosque džiaugėsi savo auklėtinių pergale bei teigė, jog jo komanda mačą kontroliavo nuo pat pirmos minutės.

„Susikūrėme daug progų, tačiau įmušėme tik kartą, – sakė treneris. – Tikiuosi, jog atakų užbaigimas netaps mūsų problema. Tačiau svarbiausia, kad visiškai kontroliavome rungtynes.“

65-erių metų strategas taip pat gyrė savo atsarginį vartininką Ikerą Casillasą, kuris, nors ir nežengė į aikštę, palaikė savo komandą nuo atsarginių žaidėjų suolo.

„Ikeras buvo išskirtinis, – teigė treneris. – Nors jis ir sėdėjo ant suolo, jis nuolatos palaikė savo komandos draugus. Visgi dar neatėjo laikas kalbėti apie tai, kas žais kitose rungtynėse.“

Tuo metu Čekijos rinktinės treneris Pavelas Vrba buvo nusivylęs tuo, jog jo komandai nepavyko išplėšti lygiųjų.

„Žinojome, kad ispanai yra labai galingi, – kalbėjo P. Vrba. – Jie buvo laikomi mačo favoritais, todėl šios rungtynės mums buvo tikras išbandymas. Ispanijos rinktinė geriau už mus žaidžia poziciniame puolime bei geriau kuria progas.

Esame nusivylę, kad praleidome įvartį pačioje mačo pabaigoje. Turėjome proga įmušti patys, o tai prieš ispanus dažnai juk nenutinka. Žaidėme geriausią savo futbolą, todėl gaila, kad neiškovojome nė taško.

Kalbant apie gynybą, galėjome daugiau atakuoti, tačiau, nepaisant to, esu labai laimingas savo auklėtiniais.“

Kitose D grupės rungtynėse ispanai susitiks su Turkija, o čekai – su Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)