Pirmajame ture graikai sužaidė 1:1 su lenkais, o čekai net 1:4 pralaimėjo Rusijos komandai.

Šios dienos rungtynėse Graikijos treneriui Fernando Santosui teko verstis be gynėjo Sokratiso Papastathopouloso, kuris pirmame ture gavo raudoną kortelę.









Graikijos rinktinės sudėtis: Konstantinos Chalkias (22' Michalis Sifakis), Vasilios Torosidis, Konstantinos Fortounis (71' Konstantinos Mitroglou), Kyriakos Papadopoulos, Jose Holebas, Ioannis Maniatis, Konstantinos Katsouranis, Georgios Fotakis (46' Theofanis Gekas), Georgios Karagounis, Dimitrios Salpingidis, Georgios Samaras.

Čekijos rinktinės sudėtis: Petras Čechas, Theodoras Gebre Selassie, Tomašas Sivokas, Davidas Limbersky's, Michalas Kadlecas, Jaroslavas Plašilas, Petras Jiračekas, Tomašas Hubschmanas, Tomašas Rosicky's (46' Danielis Kolaras (90' Františekas Rajtoralas)), Vaclavas Pilaržas, Milanas Barošas (64' Tomašas Pechartas).

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Rungtynės prasidėjo uraganišku tempu: jau 3 min. po Tomašo Hubschmano perdavimo lengvą įvartį pelnė Petras Jiračekas (1:0), o dar po trijų minučių Vaclavas Pilaržas iš labai arti pasiuntė kamuolį į tuščius vartus ir padvigubino rezultatą - 2:0.

Pasiekę du greitus įvarčius čekai nurimo ir sulėtino žaidimo tempą, o graikai vis dar negalėjo atsigauti po tokio šalto dušo.

19 min. dar kartą iš toli šovė V. Pilaržas - šį sykį jam pritrūko tikslumo. 22 min. buvo atliktas pirmas keitimas: 38-erių metų graikų vartininką Konstantiną Chalkią pakeitė Michalis Sifakis.

26 min. geltona kortele buvo nubaustas Tomašas Rosicky's. 29 min. jis pats tolimu smūgiu patikrino dar gerai neapšilusio M. Sifakio budrumą.

Kėliniui artėjant į pabaigą čekai sąmoningai iniciatyvą perleido savo varžovams, o patys laukė palankesnių progų kontratakoms. Tad nenuostabu, kad į pertrauką komandos išėjo esant tam pačiam rezultatui - 2:0.

Antras kėlinys

53 min. lygioje vietoje vaikiškai suklydo Petras Čechas ir nepagavo tiesiai jam į rankas skriejusio kamuolio, o pirmas prie jo suskubo po keitimo aikštėje pasirodęs Theofanis Gekas ir pasiuntė jį į tuščius vartus bei atgaivino intrigą - 1:2.

Po netikėtai praleisto įvarčio čekai sutriko, o graikai ieškojo būdų, kaip išlyginti rezultatą, tačiau nieko itin pavojingo nesukūrė iki pat 80 min.

84 min. Georgios Karagounis nesėkmingai pakėlė galėjusį pavojingu tapti baudinį iš krašto.

Rungtynės taip ir baigėsi - 2:1 pergalė atiteko čekams, kurie į savo sąskaitą įsirašė pirmus tris taškus.

Rungtynės:

Graikija 1 - 2 Čekija
3' [0 - 1] Petras Jiračekas
6' [0 - 2] Vaclavas Pilaras
53' [1 - 2] Theofanis Gekas

27' Tomašui Rosick'iui (Čekija) parodyta geltona kortelė
34' Vasiliui Torosidžiui (Graikija) parodyta geltona kortelė
36' Petrui Jiračekui (Čekija) parodyta geltona kortelė
56' Kyriakui Papadopoului (Graikija) parodyta geltona kortelė
57' Dimitriui Salpingidžiui (Graikija) parodyta geltona kortelė
66' Danieliui Kolarui (Čekija) parodyta geltona kortelė.

Statistika: Graikija - Čekija

Smūgiai į vartų plotą: 5 - 3

Smūgiai šalia vartų: 2 - 5

Kamuolio kontrolė: 54 - 46

Kampiniai: 1 - 4

Pražangos: 14 - 26

Geltonos kortelės: 3 - 3.

Nuošalės: 6 - 0.

* * *

Antrame A grupės mače šį vakarą, 21 val. 45 min., susigrums mūsų kaimynai - Lenkijos ir Rusijos futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)