Danijos futbolininkai pranašesni ir dabartinėje situacijoje – pirmame mače jie netikėtai 1:0 įveikė Nyderlandų nacionalinę komandą, o portugalai čempionatą pradėjo pralaimėjimu 0:1 Vokietijos rinktinei.

Tad Portugalijos ekipos vyriausiasis treneris Paulo Bento spaudos konferencijoje prieš trečiadienio dvikovą buvo nusiteikęs itin rimtai.

„Turime išlikti susikaupę, valdyti kamuolį ir dėmesingai jį skirstyti – štai kas svarbiausia. Per tris pasirengimo savaites mes mokėmės ne tik žaisti kontratakomis, kaip mače su Vokietija, bet ir valdyti iniciatyvą, kurią turėtume susikurti per žaidėjų individualų meistriškumą“, – dėstė strategas.

„Tikime savo jėgomis ir negalvojame apie ankstesnes rungtynes. Ypač, jeigu jose pralaimime nepelnytai. Spaudimas auga, tačiau mūsų futbolininkai tam pasiruošę ir sugeba nugalėti sudėtingomis aplinkybėmis. Mūsų laukia rungtynės su stipriu ir gerai organizuotu priešininku, bet tam esame pasirengę“, – žadėjo portugalas.

Jo oponentas Mortenas Olsenas spaudos konferencijoje teigė, kad portugalų komanda stipri jau dabar, o jo auklėtinių dar laukia šviesia ateitis.

„Su artimiausiu varžovu esame gerai pažįstami. Tačiau šįkart tai bus visai kitoks susitikimas. Kiek kitokios sudėtys, visiškai kitos aistros. Kuo geras futbolas? Tuo, kad jame be fizinės dalies ir taktikos didelį vaidmenį vaidina sėkmė. Tikiuosi, kad ji bus mūsų pusėje.

Manau, kad Portugalijos komanda yra labiau susižaidusi, o mūsų gretos išsiskiria daugybe perspektyvių futbolininkų. Tačiau ateitis ateis rytoj. O dabar Portugalijos komanda turi daugiau individualiai pranašesnių žaidėjų“, – pagarbiai apie varžovus kalbėjo danas.

„Mūsų stiprybė – komandoje. Neužtenka tiesiog surinkti žaidėjus. Reikalingi žmonės, kurie ne tik patys yra geri, bet ir padaro kitus geresnius. Mes padedame draugas draugui, kaunamės vienas už kitą. Ir tegul kitų žvaigždės būna dar žvaigždesnės“, – sakė M. Olsenas.

Keturiose tarpusavio akistatose nuo 2008-ųjų kamuolį į portugalų vartus siuntęs danų puolėjas Nicklasas Bendtneris tikina, kad tame nėra nieko ypatingo.

„Nėra čia jokio slapto recepto, – spaudos konferencijoje kalbėjo futbolininkas. – Aš stengiuosi įmušti visiems. Tai, kad dažnai mušiau portugalams, tėra tik atsitiktinumas“.

Portugalijos futbolininkų treniruotė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)