Visi pagrindiniai Prancūzijos dienraščiai aprašo šį laimėjimą negailėdami pagyrų savo komandai, kurią vadina tiesiog „mėlynaisiais“.

Dienraščio „Liberation“ tinklalapio straipsnyje „Parkerio karta – Europos čempionė“ prancūzų žaidimas prieš lietuvius buvo prilygintas skalbimo mašinos būgno darbui.

„Šis finalas buvo įveiktas su stebinančiu ir sensacingu lengvumu. Švilpiant finaliniam rungtynių švilpukui lauktas šaltkrėtys neatėjo. Išskyrus keletą oro duobių, „mėlynieji“ sumalė baltus tarsi skalbimo mašinos būgne“, - rašoma straipsnyje.

„Tai daugiau nei pergalė – tai žaidimo perlas“, - apie finalines rungtynes rašo sporto laikraščio „L'Equipe“ internetinė versija.

Kaip rašo laikraštis, jau esant 13 taškų skirtumui prieš pat ilgąją pertrauką į lietuvių krepšį įmesta Antoine Dioto bomba (tritaškis kone iš pusės aikštės – DELFI) dar labiau padidino atotrūkį ir įkvėpė viltį apie ateinančią šventę.

Pasak lequipe,fr, 50 taškų per pirmąją rungtynių pusę „ buvo šiek tiek per per didinga, kad būtų tiesa“.

„Mes laukėme baltų atsako, tačiau jis niekada neįvyko, nes lietuviai taip ir nepakilo“, - rašoma straipsnyje „Prancūzijos ekipa užsidengė auksu“.

„Tai buvo tiesa: jie sukūrė finalo perlą nuo pradžių iki pabaigos, gerai įmesdami, stipriai gindamiesi, nes visi kartu, dominuodami atkovojant kamuolius ir išnaudodami kur kas geresnę koordinaciją“, - reziumuoja straipsnio autorius.

„Tai jų dovana, tai kompensacija“, - apie Tonio Parkerio kartą, kuri taip ilgai laukė trofėjaus, rašo sports.fr.

„Istorija“ - tokiu pavadinimu išspausdintame straipsnyje rašoma, kad prancūzai prieš Lietuvą dominavo ne tik visa galva, bet ir pečiais.

Dienraščio „Le Monde“ tinklalapyje primenama, kad Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinė pirmą sykį savo istorijoje tapo senojo žemyno čempione. „Prancūzai žaidė tarsi svajonėje“, - rašoma straipsnyje „Krepšinis: Prancūzija šventoji Europos čempionė“.

Dar prieš finalo mačą prancūzai išspausdino straipsnį „Lietuva – didi krepšinio šalis“, kuriame primenama, kad mūsų šalis turi ilgą krepšinio tradiciją, o ši sporto šaka laikoma antrąja Lietuvos religija, todėl buvo tikimasi solidaus baltų pasipriešinimo.

Kaip rašo metronews.fr, lietuviai, nepaisant gero L. Kleizos (20 taškų) žaidimo, atrodė priblokšti to, kas vyksta aikštėje. O tuo metu prancūzai liko susikoncentravę po nuostabios pergalės pusfinalyje prieš jų „juodąjį gyvulį“ ispanus. Pasak tinklalapio, tai yra pats gražiausias Prancūzijos krepšinio istorijos puslapis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (419)