Po pralaimėjimo serbams išvadas padarę Lietuvos krepšininkai žengė nedidelį žingsnį solidumo link, o jų varžovai iš Makedonijos nebesulaukė tokių Fortūnos malonių kaip prieš dvejus metus Lietuvoje vykusiame Europos čempionate.

Didžiąją rungtynių dalį įvykius aikštėje kontroliavę lietuviai pabaigoje suspėjo prisivirti sau košės, iššvaistę dviženklį pranašumą, bet patys ją išsrėbė ir nugalėjo rezultatu 75:67.

„Nors ir žaidėme prastokai, laimėjome ir sugrįžome į kovą čempionate. Broko dar darome labai daug, daug kvailų sprendimų, bet džiaugiuosi tuo, kad komanda buvo vieninga, palaikėme vieni kitus. O klaidas stengsimės ištaisyti“, – mačą komentavo rezultatyviausias jo žaidėjas M. Kalnietis.

Paklaustas, kas įkvėpė lietuviams emocijas, kurių taip trūko dvikovoje su serbais, gynėjas teigė, jog krepšininkai patys rimtai pasikalbėjo tarpusavyje.

„Pasakėme, kad negalime taip žaisti – po vieną, atskirai, nepalaikydami kitų, nejausdami komandos draugų už nugaros. Dabar buvome visi kartu, krūvoje, jei kas nugriūdavo, pakeldavome nuo žemės. Atsarginių suolas taip pat „dirbo“, buvo vieningas, palaikė – ir tie, kurie žaidė, ir tie, kurie nežaidė. Tai buvo raktas į pergalę, nors žaidimas ir neblizgėjo“, – dėstė M. Kalnietis.

Ketvirtadienį jis į makedonų krepšį įmetė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Dar didesnį darbą M. Kalnietis nudirbo gindamasis nuo makedonų įžaidėjo Bo McCalebbo, kuris pirmoje rungtynių dalyje į krepšį beveik nežiūrėjo ir iki pertraukos sukrapštė tiek pat taškų, kiek padarė klaidų – tris.

Nors rungtynes „natūralizuotas“ amerikietis užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 11 taškų, be jo firminių reidų Makedonijos rinktinė buvo tarsi skęstantysis – be gelbėjimosi rato.

„Mano uždavinys buvo geriau leisti jam mesti tritaškį nei veržtis po krepšiu. Pirmoje pusėje tai pavyko, jis prametė kelis metimus ir galbūt prarado pasitikėjimą savimi. Bet po pertraukos jis vėl parodė, kad yra labai geras žaidėjas ir pridarė mums bėdų“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)