Su pastaruoju populiariausias naujienų portalas DELFI kalbėjosi apie lietuvių komandą, patobulėjusį Joną Valančiūną bei Juodkalnijos ekipos galimybes patekti į kitą etapą.

Beje, paprašytas interviu, M. Bjelica iškart pažino žurnalistus iš Lietuvos ir tik gerai atsiliepė apie tris sezonus praleistus Vilniuje.

„Mūsų tikslas yra laimėti pirmus tris susitikimus. Žaisime su Bosnija ir Hercegovina, Latvija bei Makedonija. Iš pirmo žvilgsnio, jos nėra favoritės. Tikimės ir pasistengsime padaryti viską, kad iškovotume tris pergales. Jei nepavyks, kovosime likusiose rungtynėse su serbais ir lietuviais. Mums tai yra didžiulis iššūkis, esame jauna komanda, tik antrą kartą dalyvaujanti Senojo žemyno pirmenybėse. Mūsų siekiai nėra dideli, tačiau tikimės patekti į kitą etapą. Tai būtų nemažas pasiekimas mums“, - apie iškeltus tikslus DELFI kalbėjo buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas.

- Susiklostė panaši situacija kaip ir Lietuvoje, nes žaisite vadinamame Balkanų katile. Ar tokia situacija yra jums naudinga, nes geriau pažįstate vieni kitus?

- Praėjusiame čempionate buvo beveik ta pati grupė, tik nežaidė serbai. Aš gerai pažįstu tuos žaidėjus, teko nemažai rungtyniauti. Panašus žaidimo stilius, čia kaip Lietuva ir Latvija arba Serbija, Juodkalnija, Bosnija ir Herzegovina bei Makedonija. Komandos žino viena apie kitą nemažai, tačiau rengiamės kiekvienam varžovui atskirai.

- Ką manote apie Lietuvos komandą, kokios stipriosios jos pusės? Ką manote apie patobulėjusį Joną Valančiūną?

- Manau, kad lietuviai yra favoritai mūsų grupėje, o J. Valančiūnas yra nuostabus. Kartu su serbais jie yra favoritai. Tai įrodė ir pasirengimo Europos čempionatui metu.

- Komandai neatstovaus Nikola Pekovičius, ar tai didelė netektis?

- Žinoma, nes jis yra vienas iš geriausių žaidėjų planetoje, ne tik NBA. Jis turėjo problemų dėl kontrakto, todėl nieko nepadarysi, turėsiem žaisti be jo. Atrankos rungtynėse žaidėme be jo ir iškovojome pergalių, todėl turime nesustoti ir žaisti savo žaidimą.

Lietuvos ir Juodkalnijos rinktinės susitiks rugsėjo 8 dieną.

Milko Bjelica
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)