Atidarymo šventėje dalyvavo visų 24 komandų atstovai, Europos krepšinio vadovai, Koperio, Jesenicių, Celjės ir Liublianos merai, Slovėnijos Ministrė Pirmininkė Alenka Bratušek.

EuroBasket turnyras Slovėnijoje rengiamas pirmą kartą.

„Mes didžiuojamės, kad prieš dvejus su puse metų Slovėnijai buvo patikėta rengti Europos čempionatą“, - sakė Slovėnijos krepšinio federacijos ir organizacinio komiteto prezidentas Romanas Volčičius. - Dar labiau didžiuojuosi mūsų nuveiktu darbu. Esu tikras mūsų šalis surengs puikų turnyrą. O tegul nugali pajėgiausia komanda“.

Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje talismanas "Lipko"

„Pamatysime talentingų ir techniškų žaidėjų, individualiai stiprių krepšininkų ir komandinį krepšinį“, - žadėjo Slovėnijos vyriausybės vadovė A. Bratušek. - Norime, kad visi svečiai mėgautųsi viešnage Slovėnijoje ir grįžtų namo tik su geriausiais įspūdžiais apie mūsų šalį“.

„Tai, kad turnyrą rengia maža valstybė Slovėnija, turi savo privalumų. Aistruoliai gali lengvai keliauti po šios šalies miestus ir pamatyti daugiau negu po vienerias rungtynes per dieną keliose arenose“, - pabrėžė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Kamilis Novakas. - Tikiu, kad salės bus pilnos žiūrovų. Aistruoliai savo skanduotėmis, palaikymu ir spalvų margumynu dar labiau pagražins šias varžybas“.

Po oficialių kalbų Liublianos centre buvo surengtas koncertas.

Čempionatas prasidės trečiadienį, pirmą dieną bus sužaista 12 rungtynių. Lietuvos rinktinė 22.00 val. susitiks su Serbija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)