19 dienų ir 11 rungtynių – tokį maratoną Slovėnijoje teko atlaikyti Senojo žemyno pirmenybių finalininkėms Lietuvos ir Prancūzijos komandoms.

Tokiu formatu Europos čempionatas vyko antrą kartą. Pirmąsyk 24 ekipų turnyras išbandytas 2011-ais Lietuvoje. Panašu, kad 2015 metais Ukrainoje vyksiančiose pirmenybėse krepšininkams dėl trofėjaus kautis beveik tris savaites gali reikėti paskutinį kartą.

Realiausia, kad „FIBA Europe“ atsisakys antro grupių etapo, kurį pakeistų aštuntfinaliai. Tokia sistema vyksta ir pasaulio čempionatai.

Anot K. Novako, pokyčiai reikalingi ne tik dėl mažesnės intrigos antrame etape – čeko įsitikinimu, per ilgas čempionatas atbaido Senojo žemyno krepšinio žvaigždes, kurių šiemet į Slovėniją neatvyko net kelios dešimtys.

– Jūsų nuomone, čempionatą reikėtų sutrumpinti? – DELFI paklausė K. Novako

– Aš asmeniškai galvoju, kad taip. Bet reikia priimti bendrą sprendimą. Būdamas čia kalbėjausi ir su nacionalinių federacijų atstovais, ir su treneriais, žaidėjais. Susitikau ir su NBA krepšininkais, nežaidžiančiais čempionate. Išklausiau daugybę nuomonių.

– Jei turnyras būtų trumpesnis, jame dalyvautų daugiau žvaigždžių?

– Galime tik spekuliuoti šia tema, bet iš esmės su jumis sutinku. NBA sezonas labai ilgas, todėl žaidėjams būtų lengviau pasiryžti atstovauti savo rinktinėms, jei čempionatas būtų trumpesnis. Taip pat ir Eurolygoje rungtyniaujantiems krepšininkams.

– Ar čempionate pajutote nacionalinių federacijų susiskaldymą ir konkurenciją artėjant „FIBA Europe“ prezidento rinkimams?

– Čempionatas praėjo puikiai, nemačiau jokių problemų. Politinė padėtis „FIBA Europe“ viduje niekada nebuvo lengva, bet tai neturi jokios neigiamos įtakos pačioms pirmenybėms.

– Paspėliokite: kiek kandidatūrų bus iškelta kitais metais vyksiančiuose rinkimuose?

– Tai – politinis klausimas, o aš užsiimu darbiniais reikalais, esu šimtu procentų susitelkęs ties Europos čempionato organizavimu. Matysime, kiek jų bus, bet to komentuoti nenorėčiau.

Kamilis Novakas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)