Trečiadienį 26 žaidėjų sudėtį paskelbė paskutinį čempionatą prie Vokietijos rinktinės vairo stovėsiantis Joachimas Lowas.

Treneris į komandą sugrąžino du patyrusius futbolininkus – nuo 2018-ųjų pabaigos rinktinėje nežaidusį Miuncheno „Bayern“ simbolį, 31-erių atakuojantį saugą Thomasą Mullerį ir 32-ejų metų Dortmundo „Borussia“ komandos gynėją Mattsą Hummelsą. Abu šie žaidėjai yra pasaulio čempionai.

„Manau, kad kurį laiką nekviesti patyrusių žaidėjų į rinktinę buvo protingas sprendimas, nes norėjome į komandą įtraukti jaunimą. Tačiau dabar mums reikia pajėgiausio visų kartų futbolininkų lydinio. Be abejo atsižvelgiame ir į tai, kokie buvo žaidėjų asmeniniai pasirodymai šį sezoną“, – apie veteranų sugrąžinimą į komandą atsiliepė J. Lowas.

Viena ryškiausių Vokietijos rinktinės netekčių – vartininkų pozicijoje. Komandai dėl būsimos kelio traumos operacijos negalės padėti „Barcelonos“ vartininkas Marcas-Andre Ter Stegenas. Tiesa, komandai vartininkų pozicijoje pasirinkimo netrūksta, o sudėtyje yra ir vienas garsiausių šios pozicijos pastarojo dešimtmečio futbolininkų, 35-erių Manuelis Neueris.

Bendru susitarimu su treneriu į sudėtį neįtrauktas Dortmundo „Borussia“ saugas Marco Reusas, kuris šiuo metu nėra geriausios fizinės formos. 2018-aisiais jis buvo išrinktas geriausiu Vokietijos metų futbolininku.

Iš viso Vokietijos rinktinės sudėtyje yra aštuoni „Bayern“, gana gausiai atstovaujamos ir Londono „Chelsea“ ir Menchengladbacho „Borussia“ komandos (po 3 žaidėjus).

Iš praėjusių metų dėl koronaviruso pandemijos perkeltas, bet Euro 2020 pavadinimą išlaikęs Europos čempionatas šiemet vyks skirtingose šalyse. Vokietija bus viena iš varžybių šeimininkių, tačiau turnyrą pradės vadinamoje „mirtininkų“ F grupėje, kurioje varžysis su Prancūzijos, Vengrijos ir čempionės titulą ginančios Portugalijos rinktinėmis. Į kitą etapą – aštuntfinalį – garantuotai pateks dvi geriausios grupės komandos.

Šioje grupėje yra ir dar viena turnyro šeimininkė – Vengrija. F grupės mačai vyks Vengrijos sostinėje Budapešte ir Vokietijos mieste Miunchene.

Turnyras prasidės birželio 11-ąją ir truks lygiai mėnesį.

Paskutinį sykį tarptautinį trofėjų Vokietijos rinktinė iškovojo 2014-aisiais pasaulio čempionate Brazilijoje. Gindami titulą Rusijoje vokiečiai patyrė fiasko. Paskutiniuose dviejuose Europos čempionatuose vokiečiai suklupo pusfinalio etape.

Vokietijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Berndas Leno ( „Arsenal“), Manuelis Neueris ( „Bayern“), Kevin Trappas (Frankfurto „Eintracht“);

Gynėjai: Antonio Rüdiger ( „Chelsea“), Emre Canas, Matsas Hummels (Dortmundo „Borussia“), Mathias Ginteris (Menchengladbacho „Borussia“), Niklas Sule („Bayern“), Lukas Klostermannas, Marcelis Halstenbergas ( „RB Leipzig“), Robinas Gosensas ( „Atalanta“), Robi Kochas ( „Leeds United“), Christianas Gunteris ( „Freiburg“).

Saugai ir puolėjai: Joshua Kimmichas, Serge'as Gnabry, Leonas Goretzka, Thomas Mulleris, Leroy'us Sane, Jamalas Musiala (visi – „Bayern“), Kai Havertzas,Timo Werneris (abu – „Chelsea“), Jonas Hoffmannas, Florianas Neuhausas (Menchengladbacho „Borussia“) ir Kevinas Vollandas ( „Monaco“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)