Su kuo aštuntfinalyje žais Nyderlandai, paaiškės po paskutinių rungtynių kitose pirmenybių grupėse.

Šiaurės Makedonijos futbolininkams 10 min. pavyko nukreipti kamuolį į šeimininkų vartus, tačiau jis nebuvo įskaitytas dėl pažeistos nuošalės taisyklės – joje atsidūrė Ivanas Tričkovskis. Netrukus po svečių smūgio kamuolys atsitrenkė į olandų vartų virpstą ir už ūsų toliau tampomas Nyderlandų liūtas supyko.

24 min. greitą ataką įvarčiu užbaigė šeimininkų puolėjas Memphis Depay'us, išvedęs savo komandą į priekį 0:1.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui kamuolys vėl atsidūrė Šiaurės Makedonijos rinktinės vartuose – 51 min. įvartį po jau minėto M. Depay'aus perdavimo įmušė Georginio Wijnaldumas.

58 min. Nyderlandų persvara dar labiau padidėjo, nes G. Wijnaldumas tiksliai smūgiavo dar sykį – 0:2.

„Liverpool“ komandoje žaidžiančiam 30-mečiui saugui tai buvo antrasis ir trečiasis įvartis šiame Europos čempionate, rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąraše jis pasivijo portugalą Cristiano Ronaldo ir čeką Patriką Schicką.

Nors progos prie Šiaurės Makedonijos vartų periodiškai buvo kuriamos iki pat mačo pabaigos, galutinis arbitro švilpukas užfiksavo olandų pergalę trijų įvarčių persvara. Įvarčius ir gražiausius rungtynių momentus galite pamatyti čia.

Šiaurės Makedonijos ir Nyderlandų rinktinių rungtynių statistika

Turnyre debiutavusiai Šiaurės Makedonijai čempionatas baigėsi, Balkanų atstovai pralaimėjo visas trejas grupės rungtynes. Tai buvo paskutinės rinktinės talismano, 37-erių puolėjo Gorano Pandevo rungtynės nacionalinės komandos gretose.

Kiek anksčiau makedonai 1:3 pralaimėjo austrams ir 1:2 – ukrainiečiams, o Nyderlandų ekipa 3:2 įveikė Ukrainą ir 2:0 – Austriją.

Rezultatas

Šiaurės Makedonija 0 – 3 Nyderlandai

24' Memphis Depay'us [0-1]
51' Georginio Wijnaldumas [0-2]
58' Georginio Wijnaldumas [0-3]


Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)