Įveikęs 27 prologo kilometrus „Arijus X-raid“ komandos pilotas Vaidotas Žala pasakojo, kad užfiksuotu rezultatu yra patenkintas ir rytojaus startui pasiruošęs.

„Šiandien buvo visiška šachmatų partija, nes prologo laikas į bendrą rezultatą nesiskaičiuoja, bet pagal šiuos rezultatus mes startuosime šeštadienį.

Taigi, šiandienos greičiausiųjų dešimtukas renkasi starto poziciją – atvažiavęs greičiausiai renkasi pirmasis ir turbūt pasirinks startuoti dešimtas. Tai reiškia, kad užėmę devintą ar dešimtą vietas turbūt turės atidarinėti trasą, o tai nėra labai gerai.

Todėl idealus finišas šiandien mums buvo antrame dešimtuke. Preliminariai mes finišavome dvidešimt pirmi, tad matematika gavosi visai gera ir pasirinkta strategija teisinga“, – su gera nuotaika po prologo pasakojo V. Žala ir paminėjo, kad šios dienos rezultatas neatspindi tikrojo ekipažo greičio ir tai buvo tam tikra auka vardan šeštadienio starto pozicijos.

Pagal preliminarius rezultatus greičiausias prologe buvo Matthiasas Ekstromas, nuo jo 23 sekundėmis atsiliko Sethas Quintero. Benediktas Vanagas užfiksavo 13-ą laiką prologe, o Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno ekipažas liko 52-oje pozicijoje.

Šeštadienį sportininkų laukia daugiau nei 400 kilometrų greičio ruožas, apie kurį kalbėdamas lenktynių vadovas Davidas Castera sakė, kad tai bus vienas sudėtingiausių šio ralio etapų, atsijosiantis tuos, kas nėra tinkamai pasiruošę.

Dalyvių laukia Dakaro ralyje dar nematytas kraštovaizdis, dėl įvairių vulkaninių mineralų nuspalvintas visa pilkos spalvos palete. Startavę Al Ulos mieste sportininkai šeštadienį pasieks Al Henakiyahą, esantį centrinėje Saudo Arabijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją