Bendroje įskaitoje lietuvių komandos duetas šoktelėjo aukštyn ir dabar preliminariai užima 11-ąją poziciją „Ultimate“ klasėje. B. Vanagą nuo šiuo metu 10-oje vietoje esančio prancūzo Guerlain Chicherit skiria 2 minutės ir 40 sekundžių.

Tiesa, galutinių rezultatų teks palaukti. Penktadienio rytą Dakaro organizatoriai pranešė, kad dėl techninių nesklandumų antrosios maratono dienos laikai sistemoje atvaizduojami netiksliai.

„500 kilometrų kopų yra kiekvienam lenktynininkui buvo rimtas iššūkis. Vakar dieną įveikėme 400 kilometrų, tad šiandien buvo likę 150 km“ – apie maratoną pasakojo Benediktas Vanagas.

Tiesa, 549 kilometrų ilgio greičio ruože ekipažas neišvengė ir nesklandumų, „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ pilotas sakė: „Pirmą maratono dieną galima būtų vadinti gera, jei ne vienas strigimas ir kelio taško ieškojimas labai pavojingo dydžio kopose. Manau, kad praradome apie 20 minučių brangaus laiko“.

Antrąją maratono dieną lenktynininkus pasitiko trumpesnė, bet sudėtingesnė trasa. „Paskutiniuose etapuose pasitaikė daug agresyvių kopų. Turėjome pora smūgių ir stipriai sukrėčiau galvą. Tiesą sakant, į finišą atvažiavau su jausmu, kad galiu ir neatvažiuoti. Dabar svarbiausia, kad dviejų parų iššūkis baigtas ir keliaujame į poilsio dieną, kuris tikrai reikia“, – sakė lenktynininkas.

Maratono naktį 223-uoju numeriu pažymėtas ekipažas praleido „D“ bivake, kuriame, kaip anksčiau skelbta, ekipažai gavo palapines, miegmaišius ir šiek tiek maisto. Iš lietuvių toje pačioje stovyklavietėje nakvojo ir Roka Baciuška.

Ekipažas džiaugėsi, kad po pirmosios dienos „TOYOTA GR DKR Hilux“ veikė be priekaištų, todėl B. Vanago ir K. Sikko duetas galėjo ramiai ilsėtis. Po Benediktas Vanagas juokėsi, kad be interneto, laukinėje gamtoje pamiegoti gavo daugiau laiko nei įprastai. Be to, neturėdami interneto ryšio lenktynininkai nežinojo, kaip jiems sekėsi pirmoji maratono diena. „Keistas jausmas. Nežinojome, kas ir kuriuose bivakuose apsistojo. Savo tempą gali jausti tik pagal tai, kokie žmonės yra su tavimi bivake“, – pasakojo B. Vanagas.


Užtarnauta poilsio diena

Pasibaigus „48 valandų“ maratoniniam etapui lenktynininkai gali atsipūsti – šeštadienį, sausio 13-ąją jų laukia poilsio diena. Tiesa, „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos technikams ir logistams teks net komandos techniką perkelti į Rijadą, Saudo Arabijos sostinę, kuri yra net 900 km nuo dabartinės lenktynių vietos, bei paruošti automobilį septintojo etapo startui.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)