„Trumpa trasa, bet davė suprasti kas laukia mūsų sekančiomis dienomis. Kopose, nors tik 120 kilometrų, trukome beveik dvi valandas. Didelis intensyvumas, karšta ir labai pavojinga. Tikrai yra kur prisidirbti reikalų. Ryt ir poryt bus sunku“, – pasiekęs penktosios Dakaro ralio dienos finišą kalbėjo „Arijus X-raid“ komandos pilotas Vaidotas Žala.

Sportininkas džiaugėsi, kad automobilis sveikas, nors ir pripažino, kad kopose „žvakių“ pasitaiko dažnai, tačiau visos jos šiandien buvo švelnios ir jokios žalos automobiliui nepridarė. V. Žala džiaugėsi preliminariai užimta dešimta vieta ir iškovota palankia rytojaus starto pozicija.

Trumpiausią šio Dakaro greičio ruožą laimėjo katarietis N. Al-Attiyah. Beveik dviem minutėm nuo jo atsiliko G. Chicheritas, o trečiąją vietą užėmė J. Yacopini. Nuo jo vos dviem sekundėmis atsiliko Y. Al Rajhi. B. Vanagas šiandien finišavo dvyliktas, o V. Jurkevičiaus bei A. Paliukėno ekipažas fiksavo laiką ketvirtame dešimtuke.

Rytoj prasidės „48h chrono“ iššūkis – tai pirmą kartą Dakaro ralyje atsiradęs formatas, kurio metu sportininkai neturės jokios mechanikų pagalbos dvi dienas ir turės nakvoti viename iš kelių dykumoje įkurtų bivakų. Juose, tiesa, nebus nei dušo, nei tualeto.

Viso per dvi dienas dalyvių laukia 781 kilometras, iš kurių 572 sudarys greičio ruožas. Svarbu paminėti, kad lenktynės jau persikėlė į Tuščiąjį Ketvirtį, tad sportininkai turės kopti į itin aukštas nesibaigiančias kopas – ši vieta ne veltui daugelio vadinama smėlio jūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją