Dakaro ralio žurnalistų „iGo2Dakar“ komanda „Agrorodeo“ ekipažą pagavo Amsterdamo oro uoste, kur vyrai laukė antrojo skrydžio į Limą, Peru. Limoje Dakaro ralis ir prasidės.

Komanda neslėpė, kad anksčiau išvyksta tam, kad organizmas spėtų priprasti prie karščių. V. Žala pasakojo, kad dykumoje lauks 30 laipsnių ir didesnis karštis, tad per kelias dienas visi turės laiko prie jo priprasti ir lenktyniauti bus lengviau.

„Ir praėjusį ralį nukeliavome anksčiau ir visi buvo labai tuo patenkinti“, – sakė pilotas.

Visgi nepaisant to, kad komanda atvyksta anksčiau, galimybių treniruotėms daug nebus. Kaip aiškino S. Jurgelėnas, komandos šturmanas, sausio 3 d. ekipažas atsiima savo lenktyninį automobilį, o sausio 4 d. laukia techninė ir administracinė komisija.

„Jei būtų kaip kitiems, kad sausio 5 d. komisija, dar turėtume galimybę, o dabar viskas labai įtempta, bandome derinti“, – kalbėjo šturmanas.

V. Žala jam antrino pridūręs, kad tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog smėlynuose galima važiuoti visur, kur akys mato. Iš tiesų, Peru daug privačios žemės ir norėdamas treniruotis, turi įrodyti ralio organizatoriams, jog žemės savininkams susimokėjai už galimybę naudotis prieš akis esančiais plotais.

„Agrorodeo“ – pirmoji iš Lietuvos komandų, jau išvykusių į Dakaro ralį. Sausio 2 d. ryte į Dakaro ralį iškeliaus ir keturi likę ekipažai – Benedikto Vanago „General Financing team Pitlane“, Antano Juknevičiaus „Craft Bearings“, motociklininkai Balys Bardauskas ir Arūnas Gelažninkas.

Dakaro ralis prasideda sausio 6 d., nuo podiumo procedūros Limoje, Peru, ir tęsiasi iki sausio 17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)