Paprastai 13-asis Dakaro ralio etapas vadinamas lemtinguoju, mat jame sportininkai galutinai įtvirtina savo pozicijas. Ne išimtis ir šis Dakaras – lenktynininkai puse lūpų užsimena, kad paskutinis etapas šeštadienį tebus formalumas, kurio metu reikės tiesiog saugiai nuvežti rezultatą iki galutinio finišo podiumo.

08.26: Akivaizdu, kad lietuvių pasirodymas etape buvo sėkmingas ir jiems telieka formalumai šeštadienį.

03.30: Bivuake pasirodo B. Vanago ir A. Juknevičiaus ekipažai:

03.26: DELFI reporterio iš Dakaro žiniomis, B. Bardauskas jau pasiekęs finišą, preliminariai bendroje įskaitoje jis 81-as.

03.22: V. Žala ir S. Jurgelėnas atvyksta į Kordobos bivuaką:

02.10: Finišą pasiekė ir kiti Lietuvos atstovai automobilių klasėje. A. Juknevičius etapą baigė 15-oje, o B. Vanagas 16-oje pozicijose.

01.50: Pirmasis iš lietuvių finišą pasiekė V. Žalos ir S. Jurgelėno ekipažas. Preliminariais duomenimis, komanda užima 9-ąją vietą.

01.46: Pranešama, kad po septintojo greičio ruožo etapo V. Žala rikiavosi 9-oje vietoje.

01.33: Aiški automobilių klasės lyderių trijulė. Pirmąją vietą po 13-ojo etapo užėmė N. Al-Attiyh, antra vieta, kiek netikėtai, atiteko L. Alvarezui iš Argentinos, trečias liko G. De Villiersas. Tuo tarpu antroje vietoje sunkvežimių klasėje buvęs T. Van Genugtenas turi techninių nesklandumų ir negali toliau tęsti varžybų.

01.13: Panašu, kad finišo link artėja ir B. Vanagas.

Benedikto Vanago ekipažas

00.56: Sunkvežimių klasėje pirmauja rusas A. Mardeevas, tačiau nuo jo tik 55 sekundėmis atsilieka olandas T. Van Genugtenas.

00.34: DELFI reporterio iš Dakaro žiniomis, V. Žalos ir A. Juknevičiaus ekipažai pravažiavo paskutinį patikros punktą bei artėja link finišo.

00.23: Kataro atstovas N. Al-Attiyh pirmasis automobilių klasėje kerta finišo liniją.

00.12: A. Juknevičius ir D. Vaičiulis po neutralizacijos zonos tęsia lenktynes greičio ruože.

00.00: Problemų pirmoje greičio ruožo dalyje turėjęs sunkvežimių grupės lyderis F. Villagra jau pasitraukęs iš Dakaro ralio. Visas varžybas puikius rezultatus demonstravęs lenktynininkas dėl automobilio gedimo buvo priverstas pasiduoti.

23.16: Pranešama, kad ketvirtoje vietoje bendroje automobilių įskaitoje buvęs olandas B. Ten Brinke 570 kilometre patyrė avariją bei po nesėkmingų remonto darbų nusprendė savo pasirodymą šių metų Dakaro ralyje pabaigti viena diena anksčiau.

23.03: Keturračių klasėje po šeštojo greičio ruožo kontrolės punkto lyderio estafetę perima argentinietis J. Gonzalezas Ferioli.

22.46: V. Žala ir S. Jurgelėnas jau palikę neutralizacijos zoną bei tęsia lenktynes greičio ruože.

Vaidoto Žalos ekipažas

22.21: Savo feisbuko paskyroje B. Vanagas dalinasi pirmosios greičio ruožo dalies įspūdžiais. Ekipažui buvo lūžęs priekinis pusašis, dingę stabdžiai, teko "kastis".

22.16: Finišo tiesiąją kerta 3 motociklai. Pirmoje vietoje - visą etapą pirmavęs T. Price'as, antras - K. Benavidesas, trečias - A. Meo.

21.44: Automobilių klasėje pirmieji iš neutralizacijos zonos išvažiuoja olandas B. Ten Brinke, katarietis N. Al-Attiyhas ir G. De Villiersas iš Pietų Afrikos Respublikos.

21.01: Motociklų klasėje link lyderio T. Price'o grėsmingai artėja K. Benavidesas. Po septintojo kontrolės punkto argentinietis nuo australo atsilieka vos 49 sekundėmis. B. Bardauskas dar nepravažiavęs neutralizacijos zonos.

19.55: 10 motociklininkų jau pravažiavo neutralizacijos zoną, penki iš jų - pasiekę penktąjį kontrolės punktą, ir toliau pirmauja T. Price'as.

18.51: Keturračių klasėje po tarpinio finišo pirmąją vietą užima I. Casale'as, antras - N. Cavigliasso, trečias - NA. Sanabria Galeonosas.

18.30: Pranešama, kad vienas iš sunkvežimių klasės lyderių F. Villagra daugiau nei 20 minučių yra sustojęs ir nejuda iš vietos. Tuo neabejotinai pasinaudos E. Nikolaevas, kurio šansai laimėti Dakaro ralį dabar yra labai dideli.

17.49: Lietuvių ekipažai jau tarpiniame finiše. V. Žala išlaiko 11-ąją poziciją ir nuo 10-os vietos jį skiria tik 25 sekundės. A. Juknevičius - 15-oje vietoje ir nuo bendroje įskaitoje jį lenkiančio AM. Yacopinio atsilieka daugiau nei 8 minutėmis. B. Garafuličius, kuris bendroje įskaitoje yra laipteliu žemiau už A. Juknevičių, 12-ajame etape nuo lietuvio atsilieka 11 minučių. B. Vanagas užima 18-ąją vietą, o motociklininkas B. Bardauskas rikiuojasi 77-oje pozicijoje.

17.08: Kiek pavėluotai į greičio ruožą įvažiavo ir sunkvežimių grupės lenktynininkai. Primename, kad F. Villagrą ir E. Nikolaevą po paskutinio etapą, bendroje įskaitoje skyrė vos 6 sekundės.

16.57: Po antrojo greičio ruožo taško V. Žala lieka 11-oje pozicijoje, nuo jo 6 minutėmis atsilieka B. Vanagas. A. Juknevičius klasifikuojasi 15-oje vietoje. Panašu, kad automobilių klasės nugalėtojas jau aiškus. Dėl pirmosios vietos dar kovojęs S. Peterhanselis po antrojo kontrolės punkto smunka net į 19-ą vietą. Pranešama, kad prancūzas pateko į avariją.

16.36: Tarpinį finišą automobilių klasėje pasiekia pirmieji pilotai. Pirmoje vietoje atsiduria olandas B. Ten Brinke, antras N. Al-Attiyhas. Keturračių grupėje lyderio pozicijas susigrąžina I. Casale'as.

15.55: Atrodo, kad V. Žala jau nebesiruošia tausotis. Po pirmojo kontrolės punkto "Agrorodeo" kyla į 11-ąją vietą. B. Vanagas ir A. Juknevičius taip pat demonstruoja didelį greitį ir atitinkamai užima 15-ąją ir 16-ąją vietas.

15.42: Motociklininkas B. Bardauskas po pirmojo patikros punkto kilsteli viena pozicija aukščiau bei rikiuojasi 77-oje vietoje. Geriausią laiką ir toliau demonstruoja T. Price'as.

15.13: Keturračių klasėje po antrojo kontrolės punkto į priekį įsiveržia iš 16-osios vietos startavęs NA. Sanabria Galeonosas, antras - bendroje įskaitoje pirmaujantis I. Casale'as.

14.47: Iš 20-osios vietos startuoja B. Vanagas, o iškart už jo nugaros į greičio ruožą išvažiuoja ir V. Žala.

14.42: Nuo starto linijos savo pasirodymą pradeda A. Juknevičius ir D. Vaičiulis. Ekipažas startuoja iš 18-osios pozicijos.

14.33: Motociklų klasėje po tarpinio finišo pirmoje vietoje - T. Price'as iš Australijos, antras - prancūzas A. Meo, trečias - argentinietis K. Benavidesas.

14.05: Nuo starto linijos pajuda pirmieji automobilių klasės lenktynininkai. Pirmas į greičio ruožą išvažiuoja praėjusio etapo nugalėtojas N. Al-Attiyhas iš Kataro. Iš paskos etapą pradeda S. Peterhanselis, trečias - G. De Villiersas.

13.24: Į dar vieną iššūkį leidosi ir B. Bardauskas. Palinkėkime lietuviui sėkmės ilgame greičio ruože!

12.59: Ties pirmuoju kontrolės punktu geriausią laiką fiksuoja prancūzas A. Meo, 46 sekundėmis aplenkdamas praėjusio etapo nugalėtoją T. Price'ą iš Australijos. Trečias kol kas važiuoja argentinietis K. Benavidesas.

12.37: Pirmieji motociklai jau trasoje, prasideda greičio ruožas.

12.16: Pirmieji šiandien startuos motociklininkai ir keturračių pilotai. Jų startas šiek tiek vėluoja, o tuo metu žemiau galite paskaityti, kokie iššūkiai šiandien laukia lietuvių.

Rezultatai


Automobilių
etapo įskaita:

1. Nasser Al-Attiyah Kataras Toyota 5 val. 2 min. 22 sek.
2. Lucio Alvarez Argentina Toyota atsiliko 11:16 min.
3. Giniel De Villiers PAR Toyota 13:06
4. Jakub Przygonski Lenkija MINI 15:07
5. Mikko Hirvonen Suomija MINI 19:24
6. Carlos Sainz Ispanija Peugeot 19:37
7. Boris Garafulic Čilė MINI 22:41
8. Sebastian Halpern Argentina Toyota 27:36
9. Vaidotas Žala Lietuva Toyota 29:57
10. Cyril Despres Prancūzija Peugeot 34:36
15. Antanas Juknevičius Lietuva Toyota 48:04

16. Benediktas Vanagas Lietuva Toyota 49:18.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis vėl siekia rekordo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (606)