„Ambicijų patekti į greičiausių sunkvežimių komandų dešimtuką nestokojusi Vaidoto Paškevičiaus, Albert Veliamovič ir Gyčio Gaspariūno trijulė pirmadienį buvo priversta sudėti ginklus – neatlaikė jų sunkvežimio variklis.

Ačiū visiems, kurie palaikė, tikėjo, sirgo už komandą. Varžybų pradžia parodė, kad kaip komanda dirbame gerai, sklandžiai, galime kovoti dėl aukščiausių rezultatų, tik reikia pasirinkti tinkamą techniką.

Tuomet galima padaryti tikrai daug ką. Bet šių metų Dakarą tenka užbaigti kiek kitokia gaidele“, – rašoma komandos feisbuko paskyroje.

Tuo metu antradienį ketvirtame greičio ruože dalyvių laukia 299 km greičio ruožo trasa ir 400 km pervažiavimų.

46-asis Dakaro ralis šiais metais truks 14 dienų, kurį sudarys 12 greičio ruožų, viena poilsio diena ir dvi maratoninės dienos, kurios apjungtos į vieną greičio ruožą. Iš viso dalyviai turės įveikti apie 8 tūkst. kilometrų, iš kurių beveik 5 tūkst. kilometrų sudarys greičio ruožus.

Dvi maratono dienos – Dakaro naujovė. Iki šiol Dakare buvo numatoma tik viena maratono diena, tačiau sunkiausių pasaulio varžybų organizatoriai nusprendė pasunkinti dalyviams tenkančią užduotį.

Maratono dienos reiškia tai, kad dalyviai turi varžytis be technikų pagalbos. Pasibaigus greičio ruožui visi dalyviai suburiami atskirame bivake, kuriame tik patys dalyviai gali prižiūrėti savo techniką ir šalinti jos gedimus.

Prieš šį greičio ruožą dalyviai turi labai gerai apgalvoti, kokias detales pasiims su savimi.

Šis Dakaras ypatingas ir dėl to, kad jame dalyvavo rekordinis lietuvių skaičius – šiemet Dakare startavo 10 komandų iš Lietuvos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją