„Challenger“ klasėje lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Can-Am Factory Team“) užėmė 11-ąją vietą. Jis greičio ruožo distanciją įveikė per 4 val. 58 min. 39 sek. ir 19 min. 31 sek. pralaimėjo greičio ruožo nugalėtojui amerikiečiui Mitchellui Guthrie.

„Dienelė tikrai „gera“. Pradžioje važiavome visai neblogai, ramiai, saugiai. Aplenkėme keletą bagių, o tada prasidėjo dykumos. Laukė 40 km klampių ir minkštų kopų, todėl kai kur reikėjo šiek tiek apsisukti, kad užkiltume. Tuomet bagis ėmė šiek tiek trūkinėti. Supratome, kad baigiasi kuras, o iki kuro papildymo zonos buvo likę vos 20 km. Atsirado streso, bet ramiai pasiekėme šią zoną, tačiau neskubėdami praradome apie 5–6 min.“, – pasakojo R. Baciuška.

Šis sulėtėjimas lėmė tai, kad lietuvį aplenkė nemažai ekipažų, kuriuos vėl reikėjo lenkti.

„Dėl to turėjome daug dulkių, daug kas nepasitraukė ir nekreipė dėmesio į mūsų signalus. Paskutiniai 20 km buvo kanjone su daug dulkių. Gavome tokius dulkių kamuolius, kad turėjome sustoti, nes nieko nebematėme. Galiausiai finišą pasiekėme. Žodžiu, diena su nuotykiais, bet toks yra Dakaro ralis“, – sakė R. Baciuška.

Antrąją vietą ir trečiąją vietas pirmadienį užėmė lenkai Erykas (+1.09) ir Marekas (+5.32) Goczalai. Tuo tarpu trečiajam šios Lenkijos šeimynos nariui šįkart nepasisekė – Michalas Goczalas šiame etape prarado daugiau nei pusantros valandos ir bendroje įskaitoje atsidūrė už R. Baciuškos.

Bendroje rikiuotėje R. Baciuška pakilo į dešimtąją poziciją. Jis 1 val. 35 min. pralaimi varžybų lyderiui E. Goczalui. Antrąją poziciją užima Marekas Goczalas (+15.47), trečiąją – M. Guthrie (+15.58).

Tai buvo pirmoji maratoninio etapo dalis. Tai reiškia, kad po finišo mechanikai turėjo tik 2 val. apžiūrėti ir paremontuoti automobilį. Antradienį dalyvių laukia kiek trumpesnis greičio ruožas – 299 km. Iš viso dalyviams reikės nuvažiuoti 631 km iš Al Salamiya į Al-Hofufą.

„Organizatoriai nori, kad per penkias dienas liktų pusę dalyvių, o kita pusė važiuotų namo, gal dėl to, kad reikėtų mažiau tualetų valyti, – juokavo R. Baciuška. – Iš esmės normalus šis Dakaras, viskas gerai.“

Dakaro ralis, kurį sudaro prologas ir 12 greičio ruožų, baigsis sausio 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją