V. Žala ir P. Fiuza finišą pasiekė 21-oje vietoje. Jie 255 km distanciją įveikė per 2 val. 44:03 min., o nuo lyderio Carloso Sainzo atsiliko 17:12 min.

Bendroje įskaitoje „Teltonika Racing“ ekipažas preliminariai užima 13 vietą.

„Nervų karas. Su tomis sumautomis „kojomis“ turime problemų (hidraulinės „kojos“, kai reikia pakelti visureigio kurią nors pusę, kai keičiami ratai). Vėl iš mano pusės ta „koja“ šiek tiek išlindo, kažkur kabinome ir labanaktis, per pirmus 60 km likome be dešinės „kojos“.

O sensorius buvo sugedęs, lemputė dega, aš nežinojau, jog „koja“ išlindusi. Sustojome neutralizacijoje ir matome – viskas, nėra vienos kojos.

Vadinasi, jei prakerti dešinėje pusėje nors vieną ratą, lieki nakvoti trasoje.

Tai važiavimas buvo toks kaip pridėjus į kelnes. O greitose atkarpose buvo ir akmenų. Labai džiaugiuosi, jog atvažiavome neprakirtę ratų.

Švilpi pro trampliną ir matai, jog galvos dydžio akmenų paberta, nusileidi per milimetrą ir galvoji – ačiū dievui, pergalė viena jau. Ir tokių pergalių buvo daugybė.

Mane pabaigoje ėmė raminti, sako, atsimink, jog „kojos“ neturi. Reikės kažką galvoti su jomis, jau antrą kartą taip Dakare“, – po finišo emocingai kalbėjo V. Žala.

Anot lenktynininko, labiausiai išvargino ne kilometrai, o stresas.

„Varai ant blakstienų. Iš pradžių jaučiau, jog tempas puikus, labai gerai ėjosi, jokių problemų, o vėliau – noriu, bet negaliu“, – šypsosi V. Žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją