Dėl rūko organizatoriai pusvalandžiu pavėlino lenktynininkų startą. Šeštadienį pirmasis iš lietuvių startavo Vaidotas Žala. Jis iš 5-os pozicijos leidosi į naujo greičio ruožo kilometrus.

Iš viso dalyviai šeštadienį turėjo įveikti 528 kilometrus, iš jų 333 km įskaitiniai. Ralio dalyviai paliko Rijadą ir išjudėjo Al Duwadimi bivako link.

Šeštadienį Dakaro ralio septintame greičio ruože nebuvo motociklų bei keturračių: atsižvelgę į dalyvių nuovargį bei oro sąlygas organizatoriai daliai ralio dalyvių atšaukė visą etapą.

Šeštadienį varžėsi automobiliai, sunkvežimiai bei „Classic“ ralio ekipažai. Didžiąją dalį trasos sudarė gruntas (63 proc.), 20 proc. atstumo dalyviai riedėjo smėliu, turėjo įveikti kopas (13 proc.), vos 2 proc. trasos asfalto, ir net išdžiuvusių ežerų dugno (2 proc.).

Šią dieną įspūdingą tempą palaikė tiek Vaidotas Žala, tiek ir Rokas Baciušką. Automobilių įskaitoje V. Žala nusileido tik Yazeedui Al Rajhi. Rokui Baciuškai šiame greičio ruože lygių nebuvo. Lenktynininkas tik ties antruoju kelio kontroliniu punktu buvo užfiksavęs antrą greičiausią laiką – visoje likusioje greičio ruožo dalyje tempą diktavo būtent jis. Po tokio pasirodymo lenktynininkas pozicijomis į viršų kyla ir bendroje įskaitoje, kur taip pat tampa T4 klasės bagių įskaitos lyderiu.

Gana sėkminga ši diena buvo ir Vaidoto Paškevičiaus, Slavomiro Volkovo ir Tomo Gužausko ekipažui. Sunkvežimių įskaitoje besivaržanti lietuvių komanda finišą pasiekė 10-oje pozicijoje.

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas septintąjį greičio ruožą pabaigė 24-i, o iš 83-os pozicijos startavę Gintas Petrus ir Jose Marques finiše – 61-i. T1 automobilių įskaitoje G. Petraus komanda – 35-a.

Visi lietuvių starto laikai septintame greičio ruože:

8:47 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:37 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)

10 val. 19:30 min. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

10 val. 21:30 min. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

10 val. 57:30 min. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją