Tiek Benedikto Vanago, tiek Vaidoto Žalos ekipažai finišavo greičiausiųjų dešimtuke.

B. Vanagas prologe penktadienį užėmė 13-ą vietą, šeštadienį liko 14-as, antrame greičio ruože sekmadienį finišavo 24-as.

Pirmadienį po sėkmingo etapo B. Vanagą džiugino ir rezultatas, ir automobilio būklė, nes pasiekus finišą dalyviams suteikiamos vos 2 valandos, kada jie gali naudotis mechanikų ir technikų pagalba apžiūrint ar remontuojant automobilį.

Praėjus dviem valandoms mechanikų darbas prie automobilio stabdomas. Technikai ir lenktynininkai privalo apsistoti skirtinguose bivakuose.

Jei technikos darbai dar nebūna baigti, lenktynininkai juos privalo užbaigti patys. Panašu, B. Vanagui vargti prie technikos nereikės.

„Nors startavome iš 24-os pozicijos ir, kaip visada, turėjome reikalų su dulkėmis, bet du paskutiniai distancijos trečdaliai leido palaikyti kovingą tempą.

Lenkėme nemažai varžovų ir panašu, kad rytoj (antradienį) turėsime tikrai solidžią startinę poziciją. Bendroje įskaitoje taip pat pasigerinome sau reikalus.

Automobilis perduotas į technikų rankas ir svarbiausia – praktiškai sveikas. Nukentėjo tik priekinės grotelės, kai važiavome per krūmynus, bet tai tik kosmetinis dalykas. Po dviejų valandų su komanda išsiskiriame iki rytojaus vakaro: jie į vieną bivaką, mes – į kitą“, – po etapo džiaugėsi B. Vanagas.

Benediktas Vanagas

Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno ekipažas trečią etapą įveikė per 5 val. 17 min ir 33 sek. ir preliminariai išsirikiavo 43-oje vietoje.

Tuo metu Vaidotas Žala jaučiasi taip, tarsi ralis būtų pasiekęs savo zenitą.

„Toks jausmas, kad Dakaras jau įpusėjo, o iš tikrųjų tai nelabai. Vėl ilga diena, sunki. Buvo daug lenkimų, kopose bandėm brautis tarp visokių ekipažų.

Pirmą kartą per du metus neužvažiavome į kopą, labai minkštas smėlis, reikėjo suktis atgal ir bandyti iš naujo“, – įveikęs pirmadienio iššūkį pasakojo „Arijus X-raid“ pilotas V. Žala ir džiaugėsi, kad pavyko išsaugoti sveiką techniką.

Tiesa, lenktynininkas pasidalino, kad šiandien turėjo bene keisčiausią incidentą, nutikusį trasoje: „Važiuojant kopose pradėjo purkšti gesinimo sistema ir visą saloną privarė putų. Bet nieko, viskas gerai.“

Vaidotas Žala

Automobilių klasė, 3-io greičio ruožo rezultatai:

1. L. Moraesas 4 val. 14:51 min.
2. M. Ekstromas +9 sek.
3. Al Rajhi +1:09 min.
4. Al Attiyah +1:33 min.
5. R. Dumas +2:01 min.
...
9. B. Vanagas +11:26 min.
10. V. Žala +14:10 min.

...
43. V. Jurkevičius +1:02:42 val.

Bendroje įskaitoje Vaidotas Žala pakilo į 10-ą vietą, jo laikas – 13:33:41 val.

Benediktas Vanagas – 15-as (13:45:54 val.).

Po 3-io greičio ruožo bendroje įskaitoje pirmauja Yazeedas Al Rajhi – 13 val. 7:29 min.

1. Yazeedas Al Rajhi 13:07:29 val.
2. Carlos Sainz + 29 sek.
3. Mattias Ekstromas +8:26 min.
4. Lucas Moraesas +9:17 min.
5. Nasser Al Attiyah +10:49 min.
...
10. Vaidotas Žala +26:12 min.
...
15. Benediktas Vanagas +38:25 min.

...
33. Vladas Jurkevičius +2:23:00 val.

Antradienį sportininkai viso turės įveikti 631 kilometrą, iš kurių 299 sudarys greičio ruožas. Kol kas tai bus trumpiausia sportinė atkarpa šiame Dakaro ralyje, o organizatoriai žada, kad trasa bus greita, tačiau pilna navigacinių iššūkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją