A. Gelažninkas solidų pranašumą prieš pagrindinius konkurentus įgijo 6-ame etape, kuriame motociklininkai važiavo dieną prieš automobilių ir visureigių įveiktu maršrutu. Trasa tapo pernelyg pavojinga varžytis, tad Dakaro organizatoriai buvo priversti imtis ryžtingų veiksmų.

Etapas buvo atšauktas motociklininkams įveikus 100 km, o dalyvių rezultatai buvo įtraukti į bendrą įskaitą.

Tą dieną artimiausią lietuvio konkurentą čeką Milaną Engelą pirmuose kilometruose stabdė techninės problemos, dėl kurių jis prarado gerą pusvalandį.

Reikšmingą persvarą įgijęs A. Gelažninkas neklydo ir užtikrintai užbaigė ralį iš esmės nesuteikdamas konkurentams didesnių vilčių.

„Pagaliau 12-o greičio ruožo finišas. Šiandien važiavau visai ramiai.

Pirmoje etapo dalyje netrūko akmenų, tai riedėjau labai atsargiai, maksimaliai sumažinau galimą riziką.

Aplenkė mane keli varžovai, tačiau juos sutikau beklaidžiojančius ieškant vieno kontrolinio punkto, išvedžiau juos į teisingą kelią ir taip neskubėdamas pasiekiau finšą.

Dvylika dienų, lengva nebuvo, bet pergalė jau čia. Žinoma, dar reikia pasiekti Džedą. Esu labai laimingas ir džiaugiuosi pergale.

Antrus metus paeiliui laimėti „vienišių“ klasėje tikrai nėra lengva, juolab antrą savaitę kovojau su skausmu ir gėriau vaistus.

Bet geriau ir būt negali, važiuoju į Džedą, kur laukia ralio podiumas“, – po pergalingo finišo kalbėjo A. Gelažninkas.

Galutinė „vienišių“ įskaitos rikiuotė:

1.Arūnas Gelažninkas43H 11'06''
2.Milan Engel+33:05
3.Benjamin Melot+1:09:57


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)