„Turiu dabar gal 38 laipsnius karščio, bet nieko, žinau, kur medikai, jeigu ką“, – uždarą dalyvių parką pasiekęs kalbėjo B. Vanagas.

Visgi jis neslėpė, kad diena sunki ne tik jam, bet ir visiems. Važiuoti klampia smėlio pudra, vadinama „fesh-fesh“, ypač tada, kai ją išmala daugybė Dakaro dalyvių, labai sudėtinga, ypač tiems, kurie važiuoja gale.

Preliminariai jo ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas dieną užbaigė būdami 18-oje vietoje. Lenktynininkams teko kastis užklimpus, keisti pramuštą ratą, vėliau – sumontuoti naują padangą, kadangi ji buvo lengvai pažeista.

„Tai nebuvo geriausia mūsų diena. Vaistai užmušė viruso simptomus, bet tuo pačiu neturėjau vairavimo pojūčio – toks kaip guminis visas jaučiuosi, tai tik džiaugiuosi, kad pasiekėm finišą ir tikiuosi, kad ryt jau bus geriau“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas lenktynininkas.

Finišas tarp 20-ies greičiausių ir beveik 2 valandų atsilikimas nuo lyderio šiuo metu leidžia „General Financing team Pitlane“ užimti 12-ą vietą bendroje įskaitoje. Nuo artimiausi konkurento čeko Martino Prokopo lietuvių ekipą skiria 39 sekundės, iki dešimtuko ribos – dešimt minučių, tad nepaisant sudėtingų važiavimo sąlygų ir B. Vanago savijautos, komanda išlaikė konkurencingą tempą.

Nors būta tikrai skaudaus reljefo, išvengta rimtų automobilio apgadinimų, tad atlikę bazinius patikrinimus, šiandien „General Financing team Pitlane“ atstovai keliaus ilsėtis.

Penktadienį laukia antroji Dakaro maratono diena. 345 km greičio ruožo ir dar 431 km judėjimo bendro naudojimo keliais iš ekipažo pareikalaus paskutinių jėgų, tačiau mintis, jog po šio etapo lauks poilsio diena – motyvuoja.

Penktadienį taip pat laukia masinio starto procedūra, kai dalyviai į trasą išleidžiami ne po vieną, o mažomis grupelėmis, tarsi nedidelėse traukos varžybose. Organizatoriai žada parodyti tikrąsias regiono kopas, tad lengva vėl gi nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)