R. Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano 11-ajame greičio ruože ketvirtadienį užėmė penktąją vietą. „Can-Am Factory“ komandos lenktynininkas iš Lietuvos 420 km trasą įveikė per 5 val. 34 min. 58 sek.

Greičio ruožo nugalėtoju tapo argentinietis Nicolas Cavigliasso. R. Baciuška jam pralaimėjo 15 min. 45 sek.

Kur kas svarbiau yra tai, kad R. Baciuška šiame etape buvo 12 min. 5 sek. greitesnis už komandos draugą čilietį F. Lopezą ir taip panaikino prieš šį etapą buvusį 8 min. 25 sek. deficitą bei aplenkė jį bendroje rikiuotėje.

Po finišo lietuvis sakė, kad šis etapas pareikalavo didelių išbandymų tiek lenktynininkams, tiek technikai.

„Šiandien buvo veiksmo diena, su „ojojoj“ kiek akmenų. Prakirtome du ratus, todėl vėliau važiavome „pridėję“ į kelnes, - šypsojosi R. Baciuška. – Tokiam akmenuotam greičio ruožui niekaip nepasiruoši ir daug ką lemia sėkmė. Organizatoriai šiandien technikai davė didelį krūvį, bet iš esmės viskas gerai. Kylame į trečią vietą.“

Bendroje įskaitoje užtikrintai pirmauja amerikietis Michellas Guthrie. Antrąją vietą užima ispanė Cristina Gutierrez (+25 min. 7 sek.). R. Baciuška amerikiečiui pralaimi 1 val. 20 min. 55 sek., o F. Lopezas – 1 val. 24 min. 35 sek.

Penktadienį vyks paskutinis, 12-asis, greičio ruožas. Jį sudarys tik 175 km. Iš viso aplink Yanbu miestą lenktynininkai turės nuvažiuoti 328 km. R. Baciuškai, norint trečią sykį iš eilės lipti ant Dakaro ralio podiumo, reikės išsaugoti 3 min. 40 sek. pranašumą prieš F. Lopezą.

„Turėtų būti lengvesnė ir greitesnė diena. Kardanas laikosi gerai, yra sutvirtintas, - pernykštę istoriją prisiminė R. Baciuška. – Iš tiesų skirtumas tas, kad pernai buvau pirmas, o dabar tik trečias.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją